IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Звукът на Lamborghini Diablo SV с V12 е наслада за ухото

Вижте как се представя на дино-стенд произведената преди 24 години суперкола (ВИДЕО)

Колкото и да е красива, Miura не може да се сравнява с дързостта на Countach. Като характеристики и двата модела отстъпват на Diablo, което стана първият сериен модел на Lamborghini, който успя да премине границата от 320 км/ч.


 Lamborghini Diablo SV


Един от най-желаните модели в гамата на Diablo е SV, който беше представен на автосалона в Женева през 1995 г. Суперколата със задно предаване получи V12 двигател със заводска мощност от 517 к.с. при 7100 об/мин и 580 Нм при 5900 об/мин. Колко от тях обаче остават в наши дни?

Боядисаният в синьо модел в следващото видео е произведен през 1997 г., като пробегът му е 37 600 км. За тези, които се интересуват, шофирането на Diablo е доста трудно заради тежкото управление, тежкия съединител и чувствителния педал на газта, които със сигурност ще изненадат по-неопитен шофьор. Показанията му на дино-стенда обаче наистина впечатляват.


 Lamborghini Diablo SV


Зареден с 95-октанов бензин автомобил развива 492 к.с. и 581 Нм. А двигателят му наистина звучи феноменално, докато преминава границата от 7000 об/мин. И е поредното доказателство, че това е една наистина великолепна кола, която на всичко отгоре е и доста рядка във версията си Super Veloce. 

Като цяло, Lamborghini продаде общо 346 екземпляра от SV, а производството на Diablo приключи през 2001 г. с общо 2903 бройки. Неговият наследник – Murcielago, е последното Lamborghini с V12 двигател, проектиран от Джото Бизарини, чийто първи проект за марката е концепцията 350 GTV от 1963 г.


Снимки и видео: Facebook

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Б. М. ( преди 2 години )
    Предпочитам, черно с червени(като кръв) "стичащи" се букви DIABLO отстрани. Виждал съм на снимка, Велико! Еееееееееех, това ми е мечта!
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    porsch ( преди 2 години )
    Всичко е 6+ Но ако беше и жълта като оригинала от 1997г.,нямаше да има равен е с малки изключения в лицето на Ferrari F40
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колата е хубава, но звукът е посредствен.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 2 години )
    Една от автомобилните икони !
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    //// ( преди 2 години )
    Аутомедия хайде моля ви се малко по сериозно. Ако искам да слушам звуци на авомобили ще си вляза в youtube и ще се наслушам на воля. Започнете да пишете статии за нововъведенията в автомобилостроенето, устройство и принцип на действие на някои технически възли от автомобила и т.н. Иначе статии като тази или предната за автомонилите с най велики двигатели....всеки един средно интелигентен човек може да напише!