IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справя Lamborghini Urus с 840 коня на магистрала?

Вижте как големият SUV успява да вдигне близо 330 км/ч (ВИДЕО)

Urus не е просто още един SUV на пазара, тъй като Lamborghini твърдят, че е построили първия супер спортен автомобил. Един поглед към спецификациите е достатъчен, за да се убеди човек, че това не е обикновена алтернатива на миниван, тъй като духовният наследник на LM002 действително се представя като спортна кола.


Lamborghini Urus


Семейното Lambo не разполага с V10 или V12 двигател, но и неговият V8 разполага с достатъчно мощност, особено ако някой тунинг-експерт се погрижи за настройките. Собственикът на YouTube-канала AutoTopNL имаше възможност да седне зад волана на именно такъв модифициран Urus, като го изпробва на участък от магистрала в Германия, където няма ограничение на скоростта.

Подробности за промените под капака не са разкриват, но се знае, че туин-турбо V8 с обем 4,0 литра развива 840 к.с., като това е със 190 к.с. повече от варианта, в който слиза от поточната линия на фабриката в Сант Агата Болонезе. Самото видео е сравнително кратко, но се вижда как този Urus достига скорости, които доскоро бяха достижими само за суперколи.



Достигането на 300 км/ч не е проблем, но с увеличаването на скоростта въздухът постепенно влиза в играта и формата на този SUV не му помага. Отнема известно време за развиване на 329 км/ч (това сочи цифровият скоростомер). Базираното на GPS приложение за смартфона показва по-ниска скорост – 314 км/ч.

Това е доста сериозно постижение, тъй като става въпрос за SUV, който тежи 2197 кг. В момента италианците работят над фейслифт на Urus, който ще получи по-мощна версия и да изхвърли Porsche Cayenne Turbo GT от върха в този клас.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Супер, доста пъти съм казвал тук, като човек каращ СУВ, че по-високата позиция на стоене създава илюзия за по-ниска скорост. Примерно карам със 150км.ч. на магистралата и питам пътника до мен да предположи с каква скорост се движа, Отговора е с около 100км.ч. На това видео много добре се вижда този ефект, караш с 230км.ч. примерно а остава впечатлението че караш с около 130-140км.ч.. За това често шофьорите на СУВ като се отнесат и отиват над позволената скорост без да се усетят.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Данаил ( преди 2 години )
    Как се справя Lamborghini Urus с 840 коня на магистрала?.....Ми как се справя автомобил с 840 к.с , тъпотии колкото щеш .
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    По скоро как се справя офроуд е интересно ясно бе че е за магистрала.