IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко може да вдигне стар VW Touareg с V10 TDI?

Дори на сериозна възраст големият всъдеход демонстрира впечатляваща скорост (ВИДЕО)

През 2004 година Volkswagen предложи здрав V10 TDI двигател за Touareg, който се оказа чудесно попадение. Дизеловите мотори не се свързват с бързина, но предлагат огромна мощност.


VW Touareg магистрала


Видео, публикувано на YouTube-канала TopSpeedGermany показва способностите на автомобила, които постига максимална скорост на участък от магистрала в Германия без ограничения. Не се съобщава през коя година е произведен точно този автомобил, както и какъв е неговият пробег, но това едва ли има голямо значение в случая.

По принцип, VW Touareg е предназначен да превозва семейства и товари, като теглото му е цели 2630 кг. Под капака му е поставен 5,0-литров V10 дизел, който произвежда 313 к.с. и 750 Нм въртящ момент. Въпреки това, огромният всъдеход ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 8 секунди, като това е впечатляващо за автомобил с подобни размери.



Във видеото дизеловият V10 Touareg демонстрира всичките си показатели, като със забележителна лекота достига скорост от 240 км/ч. Това е голяма площ за изтласкване на въздуха с подобна скорост и можете да чуете шума на вятъра, който пронизва кабината, но това не пречи на всъдехода да се е движи с над 200 км/ч през повечето време. И да кара колите пред него да се отдръпват и да му правят път, което му дава достатъчно място, за да достигне максималната си скорост.

Снимка и видео: TopSpeedGermany

0 от 500
  • #19
    6 rate up comment 1 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 2 години )
    Няма вече такива коли, всичко е менте.Един тук пише че горял много, ми като искаш да гори малко,един самоходен к.н.ф сузуки, дето се чуди напред ли да тръгне или назад
  • #18
    10 rate up comment 1 rate down comment
    До 16 ( преди 2 години )
    Това е така, защото техните драми с ускорението започват още от 120-130км.
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    fzf ( преди 2 години )
    мен ме кефи, че изобщо съществува в10 дизелак хахах и това си е истинска джипка, въобще не е паркетник. Дърпа като за световно, помня клипчетата с джъмбоджета!
  • #16
    5 rate up comment 14 rate down comment
    До 15 ( преди 2 години )
    Това ако караш 4-цил китайско волво или японски *** като рав4 примерно. V6,8,12 TDI нямат драми с ускорение след 180
  • #15
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Подобни джипари се карат със 120-160км/ч тогава усещаш че все още имаш мощност на разположение , чустваш се комфортно.. Като минеш 180 - повече шум и настъпваш гаста, пък не мърда
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Старите автомобили имат по-висока максимална скорост и по-добро ускорение, от нов автомобил от същия модел. Причината? Физика.
  • #13
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не ми изглежда особено впечатляващо че вдига 200-220
  • #12
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Некакъв ( преди 2 години )
    Само да не видят Тунберговците. 10 цилиндров, че и дизел.
  • #11
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Пешо ( преди 2 години )
    Още в началото си пише, че е 2004-та година колата, някой не е гледал много внимателно. Наистина добре върви, но като цяло е адски непрактичното нещо, гори като камион.
  • #10
    10 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Може би защото побира още повече багаж от комби, по-високо е от комби, има 7 седалки, тоест с 2 повече от комби и най-важното не е грозно като комби. По принцип всички комбита приличат на катафалки, вероятно защото всички катафалки са комбита.