IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на Lamborghini за 3 месеца задминаха тиража на Countach

Италианската марка уверено върви към поредната си рекордна година

Италианският производител Lamborghini записа нов рекорд по продажби за тримесечие, след като реализира 2539 нови автомобила. Това е с 5% повече от миналата година и с цели 31% повече от „коронавирусната“ 2020 г. Само за сравнение - оригиналното Lamborghini Countach за всичките си 16 години на производство - от 1974 до 1990 г., е продадено в тираж от 1983 бройки.


Lamborghini


Точно 40% от продажбите са първото тримесечие са реализирани в региона на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка), 32% - в Северна и Южна Америка и 28% в Азиатско-тихоокеанския регион. Марката подобрява резултатите си на всички пазари, като единствено изключение е Русия, където компанията прекрати дейност сред нахлуването в Украйна.

Повече от половината от общия брой продажби - 1547 бройки, се падат на кросоувъра Urus, който се превърна в бестселър на марката почти от самото си излизане на пазара. Други 844 автомобила Huracan с V10 двигатели, към които само преди дни се присъединява още една версия – купето със задно предаване Huracan Tecnica

Останалите 150 единици са от по-възрастния Aventador, чието производство беше спряно през тази година. А през 2023 г. ще се появи и негов наследник, който ще бъде хибрид с V12 двигател. Преди това – още тази година, ще излязат две нови версии на Urus, както и всъдеходен Huracan.

0 от 500