IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последното Lamborghini Aventador беше продадено за 1,6 млн долара

В разработката на суперколата участват известен художник и популярен DJ

Аукционната къща RM Sotheby's продаде на търг последното Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae. За купето бяха платени впечатляващите 1 603 125 долара. Това е близо три пъти повече от цената на суперколата при нейното излизане на пазара, която беше 546 847 долара.


Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae


В персонализирането на автомобила са участвали художникът Криста Ким и музикалният продуцент и DJ Стив Аоки, които са си сътрудничили с екипа на отдела Lamborghini Ad Personam. Суперколата е боядисана в специален цвят, плавно преминаващ от Blue Nethuns синьо в черно Nero Noctis.

Интериорът е направен в комбинация от черно и оранжево, като е вдъхновен от "залеза в метавселенета на Марс". Това е част от NFT (незаменим токен) - дигитално произведение на изкуството, съдържащ аудио и видео-файлове, който ще бъде достъпен единствено за собственика на колата.


Lamborghini Aventador


Припомняме, че Aventador LP 780-4 Ultimae е прощална версия на модела, която съчетава характеристиките на модификациите Aventador S и Aventador SVJ. Нейният 6,5-литров атмосферен е с увеличена до 780 к.с. мощност. Произведени са само 350 купета и 250 роудстъра, като се наложи някои от тях да получат копие, тъй като изгоряха по време на пожара на товарния кораб Felicity Ace.

Уникалното на автомобила е, че това е последният модел на Lamborghini, оборудван с неелектрифициран V12 двигател. Италианската компания вече ще прави само хибриди, като първият от тях, който ще и новият флагман на марката, ще бъде представен догодина.

Повече снимки на рекордьорското Lamborghini вижте в галерията:

0 от 500