IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как може да изглежда новият Fiat Uno

Електромобилът вероятно ще представлява вариант на Opel Mokka

Първите тестови прототипи на малък кросоувър на Fiat, за който се твърди, че представлява възроденото Uno, бяха заснети в началото на годината. Сега дизайнерите на изданието Motor1 решиха да покажат своето виждане да това как ще изглежда електрическият автомобил без никакъв камуфлаж.


Opel Mokka


Вече е известно, че новият модел ще получи името на легендата от 80-те години на миналия век. Тогава компактното Uno беше един от най-успешно продаваните автомобили на европейския пазар. Сега обаче това име ще бъде дадено на компактен кросоувър, който ще използва агрегатите на Opel Mokka и ще дебютира на пазара през 2023 г.

Предполага се, че възроденият Fiat Uno ще запази стила на каросерията и характеристиките на германското „братче“, но в същото време ще получи уникална предна част. Той ще се различава от модела на Opel (на долната снимка) по осветлението, решетката на радиатора и фаровете срещу мъгла.


Fiat Uno


Кросоувърът ще бъде изграден на платформата eCMP, а под капака му ще бъде поставен един електромотор със 136 к.с. Този вариант се използва и при Mokka, което кара шефовете на концерна Stellantis да вярват, че ще бъде успешен и при Uno. На същата тази платформа са изградени още електрическите Peugeot e-2008 и Citroen e-C4.


0 от 500