IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat обяви бъдещето на легендарната Panda

Популярният модел ще се произвежда поне до 2026 г.

Съвсем наскоро главният изпълнителен директор на Stellantis - Карлос Таварес, изрази загрижеността си относно много високите цени на новите автомобили в световен мащаб. В свое интервю той каза, че ще настъпи момент, в който средната класа няма да може да си купува нови коли и това се превръща в сериозен проблем за автомобилната индустрия.


Fiat Panda 4x4


Един от начините за неговото разрешаване е пускането на пазара на електрически превозни средства на ниска цена, но такива почти няма да пазара в момента. Каква е тяхната алтернатива? За жителите на Европа тя може да бъде добре познатият Fiat Panda.

Италианският градски автомобил отпразнува своя 40-ти рожден ден през 2020 г., като беше модернизиран. А според последните информации от Fiat, той ще остане в производство поне до 2026 г. Дотогава е планирано неговото производство в завода в Помилияно (Южна Италия), твърди агенция Reuters, като се позовава на синдиката на металурзите, чиито представители са се срещнали с ръководството на автомобилната компания.


Fiat Panda 4x4


Въпреки, че е доста натоварена, фабриката в Помилияно ще започне съвсем скоро да сглобява и новата Alfa Romeo Tonale. Едновременно с това концернът Stellantis, който притежава марките Alfa Romeo и Fiat, започва строежа и на нов завод за акумулатори в Италия. Предприятието ще бъде изградено съвместно с компаниите Mercedes-Benz и Total Energies, като ще се намира близо до Термоли (Южна Италия). Това ще бъде третата фабрика за батерии на Stellantis в Европа, след обявените във Франция и Германия.

0 от 500