IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японци обявиха революция при безвъздушните гуми

Компанията Toyo Tire е подобрила здравината им с 40% (ВИДЕО)

Японската компания Toyo Tire обяви, че е постигнала „революционен напредък" в разработването на така наречените „безвъздушни гуми“. Според представители на производителя, той е готов с ново поколение на тази технология, която тепърва ще навлиза на пазара.


Toyo Tire


В интервю за изданието Nikkei ръководителят на отдела за изследвания и разработки на Toyo Tire - Тамоцу Мицутани припомни основното предимство на безвъздушните гуми – а именно, че те не се страхуват от пробиване, никога не се изпускат и не изискват редовни проверки на налягането. Именно в тази насока е постигнат и сериозен пробив от страна на японците.

Toyo Tire произвежда такива гума с кодово название Noair още от 2006 г., но първите работещи прототипи бяха представени през 2012 г.. Това бяха образци с кръстосани спици – като сгъваеми столове. Това позволява поглъщане на удара от пътя по същия начин като въздуха под налягане в стандартната гума.



Сега от компанията твърдят, че са успели да подобрят 10 пъти безвъздушните гуми в сравнение с първите образци. Здравината им е увеличена с 40%, като те вече могат да се сравняват с конвенционалните гуми по отношение на техния ресурс.

В момента Toyo Tire вече произвежда безвъздушни гуми, но в малки количества, като те се използват главно за колички за голф. Това е така, защото японските стандарти за безопасност не позволяват превозни средства с безвъздушни гуми да се използват по обществени пътища. В компанията обаче са убедени, че това ще се промени скоро, тъй като сегментите на електрическите и автономните автомобили се увеличават, а за тях най-подходящи са именно гуми, които не се нуждаят от поддръжка.

0 от 500