IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първите сферични гуми вече са готови

Футуристичните колела бяха поставени на концепт на Citroen

Компанията Goodyear изработва гуми за серийни, концептуални и състезателни модели, но този път тя предложи уникален продукт за концептуалния Citroen Urban Collectif. Машината е съвместен продукт на френския автомобилен производител и на компаниите Accor и JCDecaux, като използва специални сферични гуми.


Citroen Urban Collectif


Всъщност, това не е точно автомобил, като дори от Citroen определят новия си продукт като "революционна концепция за мобилност". Машината е построена на платформата Citroen Skate, която е оборудвана с електромотори, акумулатори и система за автономно движение.

Колелата носят името Eagle 360 и са създадени специално за концепцията. Сферичните гуми са скрити в кубове, като са свързани с малки електромотори. Това позволява на колелата да се въртят във всички посоки - както при сферите в старите компютърни мишки.


Citroen Urban Collectif


Самият Urban Collectif не може да се движи с високи скорости, както правеха автомобилите от фантастичния филм "Аз, роботът". Неговата максимална скорост е 25 км/ч, като това не е заради слабите мотори, а от съображения за безопасност.

Снимки: Citroen


0 от 500