IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чуждите решения, които изградиха руската автомобилна индустрия

Повечето от най-забележителните технически пробиви в СССР са внесени отвън

Фактът, че при проектирането на автомобили съветските дизайнери и инженери са използвали западни технически решения не е тайна. Руснаците твърдят, че това е правено не директно, а „творчески“, но и не крият, че това е помогнало на тяхната автомобилна индустрия да се развива. Бившият СССР не само купува западни лицензи или директно ги копира за единични проекти, но ги ползва за епохални и съдбоносни решения, които определят съветските технологии и дизайн в продължение на десетилетия. Тук своята роля са изиграли най-големите компании в Европа и САЩ, без които автомобилният свят в СССР и съответно в сегашна Русия щеше да бъде различен.

Чуждите решения, които изградиха руската автомобилна индустрия (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #11
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    12 айде бегай с измишльотините другаде, таварищ.
  • #10
    9 rate up comment 19 rate down comment
    Вълк ( преди 1 година )
    Спрете да пишете глупости, че ставате смешни.Преди два дни украинка по медиите казва че Българите са , ***, марзеливи, и *** а вие едва ли не им лижете ***.Каде бяхте вие всичките през изминалите 8 години когато украинските фашисти избиваха мирния народ на Донбас или това не ви е интересно .
  • #9
    19 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да кажеш, че Русия нямат спечелени войни или че са били слаби военно, е смешно. Те и сега не са точно слаби, просто военната им доктрина не е напреднала много от втората световна - пращаш хора докато на врага му свършат патроните. Тук става въпрос за технологии. Поне за военни цели изглеждаше че имат постижения. Но явно не е така. Във почти всички други сфери са гола вода. А да кажеш да са глупави руснаците - не са (само пияни). В Русия процъфтяват само добив и ИТ
  • #8
    8 rate up comment 19 rate down comment
    MayBe ( преди 1 година )
    Ти моето момче си личи, че не си чел никога история. Все пак говориш за най голямата по територия страна, което без победи няма как да се получи, но прочети малко книги, не е лошо.
  • #7
    24 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Като цяло последните 200 години руснаците не знам дали имат спечелени войни. Имат късмета да ги пишат в отбора на победителите, но реално кой не ги е фанал той не ги е бъхтал
  • #6
    40 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Еми за колите им не се учудвам. Тя и армията им става само за паради и да бомбардира болници и цивилни.
  • #5
    16 rate up comment 11 rate down comment
    ili ( преди 1 година )
    Ами японските и корейските марки нали и те са крали от европейците! Примерно Ямаха са създали моторите си по копие на АВО. Сега и китайците крадат.
  • #4
    56 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    3 никой не твърди, че украинците са нещо велико, просто всеки разумен човек подкрепя правото на Украйна да съществува и сама да определя бъдещето си. А украински знамена слагаме в знак на съпричастност и подкрепа за нея срещу агресията и военните престъпления на кремълск ите ***. Никой не иска да живее като в Русия, никой. Ако някога отидеш в путинова Русия и се разходиш малко из нея, ще разбереш защо.
  • #3
    23 rate up comment 41 rate down comment
    край ( преди 1 година )
    Промивката е отвсякъде. Руснаците са най-лошото нещо на света нали. Виж украинските запорожки са направо коли на бъдещето. Евровизията спечериха. Знамето им на общината забучиха. Въобще по убаво от украинец не е измислено.
  • #2
    57 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всичко крадено от десетилетия по- стари западни модели, с орязани "екстри" спрямо оригиналите (барабани вместо дискове и тн.), трагична сглобка и т.н. Руското автомобилостроене е пълна трагедия