IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota за 300 000 евро: колко струват новите коли в Русия днес

Войната напомпа цените в Москва до два и дори три пъти нивата им в България

Съвсем доскоро гледахме на руския автомобилен пазар с определена доза завист. Заради на практика несъществуващите екологични изисквания продаваните там нови автомобили бяха осезаемо по-евтини от тези в България и останалите пазари в ЕС. Руската версия на Renault Arkana, с 4х4 и атмосферен бензинов мотор, излизаше с 20,000 лева по-малко от продаваната у нас Arkana с предно предаване. Разликата между "българския" VW Polo и "руския" бе десетина хиляди лева, и така нататък.
   
     
Lada Niva
Новата Lada Niva Travel, с която толкова се гордееха в Русия преди година, вече не се продава никъде, и вероятно няма да се произвежда повече
   
     
Но съотношението се е променило драматично в последните месеци след руското нахлуване в Украйна, международните санкции и срива на рублата. Колеги от авторитетното издание "За Рульом" обиколиха московските автосалони, за да проверят какви автомобили все още се продават, и на какви цени. Установиха, че предлагане на западни автомобили все още има - но на безбожни цени, което директно отказва повечето купувачи. Автосалоните са празни.
   
     
Колко струват новите коли в Русия (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #16
    6 rate up comment 17 rate down comment
    до #14 ( преди 1 година )
    Като гледам либерастващите джен-дъри без мозък сте налазили. Кога ще е прайда да се успокоите малко?
  • #15
    11 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Стигнах до срива на рублата и спрях да чета. За какъв срив говори автора на тази манипулация при условие, че рублата в момента е на нива отпреди военната операция. Това всеки може да го провери. Срив има в еврото и долара. Инфлацията е двуцифрена и са пуснали печатницата за пари на макс, докато рублата имат намерение да я покрият със злато и да стане най-стабилната и сигурна парична единица. Дори и да не го направят е все тая, важното е, че Русия не се кланя на световните агресори сащ и сие.
  • #14
    17 rate up comment 6 rate down comment
    v-1 ( преди 1 година )
    И тук са налазили полирани русуфилски мозъци :)))
  • #13
    10 rate up comment 3 rate down comment
    До 11 ( преди 1 година )
    Така е, злите империалисти от за рульом лъжат. Я бегай се изкъпи на коритото
  • #12
    6 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ходил ли си в шоурума да ги питаш че знаеш колко е? В САЩ заради недостига на чипове е същото - в сайта пише препоръчителна цена на производителя, но при дилъра е съвсем друго. За Лендкрузъра не знам защото при нас е 150 там 300 модел, но за еднаква Рав4-ка там започва от 38к евро за 150 коня предно. Тук е 28к за 175 коня предно. А там трябва да е евтиното
  • #11
    9 rate up comment 22 rate down comment
    Андрей ( преди 1 година )
    Статията е пълна глупост! Такива статии промиват мозъците на недалечните европейци, за да им покажат колко добре работят антируските санкции, а Русия скоро ще се разпадне! Но всъщност в Русия отдавна няма такива цени за автомобили! Цените отдавна са се върнали на предкризисното ниво. Не вярвате ли? Отворете руския уебсайт на Toyota и се уверете! Нагло ви лъжат!
  • #10
    18 rate up comment 4 rate down comment
    до 10 ( преди 1 година )
    Да толкова си имат всичко и за това искаха помощ от казахстанска верига супермаркети. Ама те го правят да налеят пари и помогнат в Казахстан и да им разкарат излишната продукция а? Ама гадната западна журналистика лъже. Ами всичко ще евтино там като една рубла е 0.014 евро - евро цент и половина.
  • #9
    7 rate up comment 34 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Като чета по-голяма част от коментарите се вижда, че проф. Христов беше прав за онези 80%. Само ще напомня, че колите не са най-важното. По-важни са основните неща за живота на хората, а именно да им е топло, да имат храна и да имат жилище. Всичките тези основни неща ги имат руснаците в пъти по-ниски цени от западните. Най-важното обаче е, че имат държава с гръбнак, която не е колония, каквато се превърнахме.
  • #8
    5 rate up comment 23 rate down comment
    Българин ВъZрожденец ( преди 1 година )
    Zа България !
  • #7
    20 rate up comment 2 rate down comment
    148 ( преди 1 година )
    Мани тея кошници от капиталистическия запад.Путин ще им нарисува други,техни и още по-убави.Евентуално ....може и да произведат ,някой модел,.....ама едва ли