IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Русия позволи внос на коли без разрешение на производителя

Търговците са осводобени от отговорност, ако собственикът на марката прояви претенции

Руското министерство на индустрията и търговията издаде заповед, позволяваща паралелен внос (без съгласието на собствениците на интелектуална собственост) на редица стоки, включително автомобили, в страната. Документът беше обсъждан няколко месеца, като е влязъл в сила от 7 май.


Русия


Подобно заповедта е необходима за освобождаване на руските продавачи от отговорност за внос на автомобили в страната, ако производител - от страх от санкции, официално обяви забрана за продажба на своите продукти в Русия и откаже да доставя автомобили по официални канали за дистрибуция.

„Това означава, че вносителите няма да носят правна отговорност при заобикалянето на официалните канали за дистрибуция“, казаха от министерството.

Списъкът включва почти всички марки автомобили, включително такива, които вече не съществуват - като Rover и Daimler Company (едно време под нея се предлагаха най-луксозните версии на Jaguar), например. В списъка попадат също Bugatti и Ferrari, както и почти всички европейски и американски марки.

От друга страна не са включени производители от страни, които не се прекратили вноса на стоките си в Русия. Такъв е случаят с Южна Корея, Китай и Индия. Освен автомобили, този документ позволява и внос на маркови резервни части и консумативи в Русия по същите канали.

Наредбата обаче забранява вноса на фалшиви продукти. Освен това, в нея се уточнява, че всяка кола, внесена в Русия, трябва първо да е закупена законно в страната, от която ще бъде изнесена за Русия.


0 от 500
  • #3
    15 rate up comment 6 rate down comment
    до 1 ( преди 2 години )
    Грешиш колега, руските порно актриси са едни от най-добрите и една от най-изнасяните руски стоки! :-) :-) :-)
  • #2
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    И що бе, нали щяха да си правят сами много по хубави?!?!
  • #1
    26 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колко жалка история, изпаднала държава, погазва световни закони със свои разпоредби. Еми внасяйте, продавайте, но както е тръгнало скоро няма да има с какво да купувате. Спирате газа? Дръжте си го, сега и петролно ембарго, а то това е единственото нещо, което носи пари в тази държава. Като не продават нефт и газ, доста бързо ще опразнят стомасите, тогава да ядът патрони и танкове, нали за това им отиват парите от нефта и газа.