IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стар Opel Astra изненада суперкомбито на Alpina на магистрала

Ето защо опитите за постигане на максимална скорост трябва да се правят само от опитни шофьори (ВИДЕО)

Магистралите в Германия са едно от малкото места по света, на които има участъци без ограничения на скоростта. Твърде вероятно и те ще изчезнат скоро, тъй като през миналата година голяма част от населението на страната подкрепят налагането на ограничения по аутобаните, като причините за това са екологични, а не са свързани с безопасността.


магистрала, инцидент


Разбира се, на подобни участъци няма как да не се случват инциденти. Един от тях беше записан, докато шофьор на Alpina B5 Touring се опитваше да развие максимална скорост. Зад волана е популярния блогър AutoTopNL, който внезапно беше засечен (около 5-ата минута на видеото) от стар Opel Astra Convertible

За да бъдем честни, червената Astra изглежда се опитваше да изпревари бавния камион пред нея, което беше напълно нормално. Нейният водач обаче явно не забеляза летящата Alpina B5 Touring, чиято мощност е 613 к.с. Шофьорът на суперкомбито успя да спре да спре навреме, за да избегне сблъсъка, но човекът в Opel-а явно не се зарадва на случилото се и го „поздрави“ със среден пръст.



Хубавото в случая е, че комбито на Alpina не се движеше с пълно мощност, като по време на инцидента той намаляваше от около 200 км/ч. Както се вижда в края на видеото, този автомобил може да развие обявената от производителя максимална скорост от 322 км/ч, а при нея подобна ситуация би завършила по друг начин.

Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    2-ри, няма негласни правила. Има такива които карат 1-110, и другата крайност (които са 1-2%) 220+. Масовия трафик според деня, часа е около 140-150. А в делничен ден , когато има и камиони е ад. Независимо че като цяло има толерантност, има "***", които карат бавно. не гледат в огледалата и тръгват, не се прибират нищо че има много място (lane-blocker) и едва като почнат да ги минават отдясно се махат.
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    При такъв натоварен трафик, аз не бих карал с 300. Това се прави рано сутрин, имало е и други клипчета с тестове за скорост. Само съм се возил по германските магистрали, но видях културни хора, наближават по-бавни изпреварващи други коли, изчакват и после пак газ. Повечето карат със 130-160, може и негласни правила да има, или заради икономията на гориво.
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Разликата в скоростта беше 150км/ч, вероятно не се е виждала въобще в огледалото алпината, когато пенсионера е погледнал. Това да караш с 75км/ч на Аутобан, трябва да е престъпление :)