IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стар Opel Astra изненада суперкомбито на Alpina на магистрала

Ето защо опитите за постигане на максимална скорост трябва да се правят само от опитни шофьори (ВИДЕО)

Магистралите в Германия са едно от малкото места по света, на които има участъци без ограничения на скоростта. Твърде вероятно и те ще изчезнат скоро, тъй като през миналата година голяма част от населението на страната подкрепят налагането на ограничения по аутобаните, като причините за това са екологични, а не са свързани с безопасността.


магистрала, инцидент


Разбира се, на подобни участъци няма как да не се случват инциденти. Един от тях беше записан, докато шофьор на Alpina B5 Touring се опитваше да развие максимална скорост. Зад волана е популярния блогър AutoTopNL, който внезапно беше засечен (около 5-ата минута на видеото) от стар Opel Astra Convertible

За да бъдем честни, червената Astra изглежда се опитваше да изпревари бавния камион пред нея, което беше напълно нормално. Нейният водач обаче явно не забеляза летящата Alpina B5 Touring, чиято мощност е 613 к.с. Шофьорът на суперкомбито успя да спре да спре навреме, за да избегне сблъсъка, но човекът в Opel-а явно не се зарадва на случилото се и го „поздрави“ със среден пръст.



Хубавото в случая е, че комбито на Alpina не се движеше с пълно мощност, като по време на инцидента той намаляваше от около 200 км/ч. Както се вижда в края на видеото, този автомобил може да развие обявената от производителя максимална скорост от 322 км/ч, а при нея подобна ситуация би завършила по друг начин.

Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    С каква скорост се е движило изпреварваното от дядото мпс, щом той е решил да го изпреварва със 75?
  • #12
    10 rate up comment 4 rate down comment
    JDM fan ( преди 1 година )
    Гледам много коментиращи подкрепят дядката, но ако се замислите точно той беше виновен. Първо, че няма никаква опасност да се кара с 300 ако няма ретарди който "гонят" разход или ги е страх от високите скорости. И второ, че изпреварване се прави след като погледнеш огледалата и евентуално ако започнеш го правиш по възможно най-бързия начин т.е. не изпреварваш с половин км. в час разлика. Предполагам в бързата лента трябва да си бърз. То и в България трябва да е така,но нито имаме коли нито акъл.
  • #11
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Тия папардаци са голям проблем по магистралите в Германия. Доста често предизивкват катстрофи и то тежки. Затриват хора. И не е въпроса какво е позволено и какво не. Защото тия дето хвърчат с 200+ са много по наясно какво правят и колите им са други. Ама Германия е пълна с неадекватни старци с огромно самочуствие и никаква ориентация. Но това не може да се промени. Демокрация е, просто всеки трябва да има една наум и това е.
  • #10
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всъщност караше с 291км/ч когато видя, че астрата ще тръгне да сменя платната и веднага почна да намалява. Намали до 75км/ч това е разлика от 215км/ч. Твърде много - добре че има спирачки това БМВ иначе дядката ще да е в ада или рая сега. Много лоша комбинация, да си дърт, кьорав и да караш бавно на Аутобана.
  • #9
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Трябва да си маса *** с 75км/ч да излезеш в бързата лента, дори на нашите магистрали може да те блъсне някой отзад. Това е прекалено ниска скорост, какво говорим за Аутобаните, където ако не си се засилил с поне 150км/ч не трябва да пристъпваш в бързата лента.
  • #8
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Човека кара с разрешена скорост. Няма нещо, което да е незаконно, така че коментара ти е невалиден. Това че на теб ти харесва всички да карат със 100км/ч нищо не означава. Проблема е дядката, който първо кара прекалено бавно за Аутобан и второ не си гледа в огледалата.
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    4-ти, съмнитено, понеже мин. скорост за магистрала е 60, което не оправдава все пак постъпката му. Но, както е показал среден пръст, ако подадът оплакване и той го отнася, като и са го снимали.
  • #6
    8 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Редно е блогърчета, *** и тарикати да си правят безмислените клипове на някоя писта, където няма опасност за живота на останалите участници в движението.
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е как да не кара с 75км/ч то се вижда Алпината като намали изравни скоростта, че пишеше на километража 75км/ч
  • #4
    4 rate up comment 6 rate down comment
    До 1 ( преди 1 година )
    Със сигурност Астрата не кара със 75. Ако се опиташ да направиш подобно нещо в Германия другарите с синята лампа ще цъфнат на 10-тата минута.