IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari забрани на Джъстин Бийбър да купува колите на марката

Певецът стана поредната знаменитост в „черния списък“ на компанията

Не е тайна, че Ferrari има определен „етичен кодекс“, който налага редица ограничения към собствениците на автомобили на марката. Той включва дори публикации в социалните мрежи, а на нарушителите, независимо от техния статут и финансово състояние, се забранява да купуват коли със скачащия жребец на емблемата.


Ferrari Джъстин Бийбър


Поредното попълнение към този черен списък е канадският певец Джъстин Бийбър. Любимецът на милиони тинейджърки е известен с любовта си към екстравагантния тунинг, а през 2016 г. той стана собственик на Frerari 458 Italia, чиято доработка повери на калифорнийското тунинг студио West Coast Customs. Колата получи специален пакет от детайли по каросерията Liberty Walk, към който бяха добавени 20-цолови джанти Forgiato Dieci-ECL. Купето беше облепено с фолио Forgiato Blue, а в салона беше инсталирана скъпа аудио система.

Година по-късно Бийбър продаде спортната си кола на търг, организиран Barrett-Jackson за 434 500 долара, след като преди това тя изчезна от паркинга на хотел Montagne в Бевърли Хилс. Певецът нае детективска агенция, която за 3 седмици откри автомобила. В медиите се вдигна доста шум – като за кражбата, така и за последвалата продажба, а това явно не се е харесало на Ferrari.

Сега се оказва, че канадският изпълнител е включен в списъка с хора, на които е забранена покупката на автомобили на Ferrari. В него попадат още редица знаменитост, сред които са рапърите 50 Cent и Tyga, актьорът Николас Кейдж, боксьорът Флойд Мейуедър и моделът Ким Кардашиян. Всички те в различни моменти да ядосали Ferrari с непристойното си отношение към автомобилите на марката.

Снимка: West Coast Customs

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Реалният свят ( преди 1 година )
    Брътвежи. Кой и къде точно ще спре милионер да КАРА такава кола? Или която и да е друга? Врътки за много пари бол
  • #4
    21 rate up comment 3 rate down comment
    ApoloN ( преди 1 година )
    Хареса ми това, което #2 каза за Ферари - да, това е компания с гръбнак. И ето тук идва фундаменталното разминаване между тях и наркоманчето - тъй като той е безгръбначно. Още от самото начало не е трябвало да му продават това ферари, на която лекето направи PR кражба, съответно PR препродажба на техен гръб с че и с изгаврен външен вид, сее1 проекта е правен в NFS Undrgrnd
  • #3
    30 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 1 Да, да по-гАзарски са с части от Ауди, т.е. ширпотреба на висока цена. Типично за ВАГ да дои клиентите си. Освен това всеки нарко-дилър може да си купи ламбо, както и човек с пари което прави марката ширпотреба. Ферари са съвсем друга бира, но с твоя акъл едва ли можеш да го схванеш.
  • #2
    46 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това е компания с гръбнак и ясни условия да притежаваш и ползваш продуктите им. Знаеш, че мутри, дилъри и хора със съмнителна репутация няма как да са на пътя с кола от марката по законен начин. Имиджа е на първо място и си държат на името и са единствените, които отказват да бъдат купувани от който и да е. Парите понякога миришат. Оказва се, че те не са всичко. Има неща, които с пари не могат да се купят за което едно голямо евала на Ферари. Респект към тази марка!
  • #1
    10 rate up comment 41 rate down comment
    ? ( преди 1 година )
    еми няма драма, затова има и ламбо, които са и без това по-гъзарски.