IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari осъди моден дизайнер

Филип Плейн трябва да плати 300 000 евро на италианския производител

Швейцарският дизайнер Филип Плейн е загубил съдебната битка срещу Ferrari и е осъден да плати 300 000 евро като компенсация на италианския производител на автомобили, съобщава Carscoops.


Филип Плейн Ferrari


Спорът между двете страни е от пролетта на 2018 година, когато Ferrari заведе дело срещу Плейн, заради това, че използва автомобил на марката в свое шоу, проведено в Милано година по рано. В представлението на дизайнера участваха и автомобили на Lamborghini и McLaren, но единствено от Ferrari изразиха недоволство.

Скандалът обаче избухна по късно, след като Плейн публикува в Instagram снимки на свой модел маратонки на фона на Ferrari 812 Superfast, което също е собственост на дизайнера. От Ferrari реагираха веднага и обвиниха швейцареца, че "опетнява репутацията" на автомобилната марка, тъй като на снимките имаше и доста разголени момичета.


Филип Плейн Ferrari


"Подобни изяви представляват Ferrari като част от живот, който е напълно несъвместим с възприемането на марката. Причината са изпълнителите, които правят откровени сексуални намеци и използват автомобилите на Ferrari като реквизит по начин, който сам по себе си е неприятен", се казва в иска на производителя на спортни коли.

Съдът в Милано прие доводите на Ferrari и нареди Плейн за плати обезщетение от 300 000 евро на компанията като компенсация, както и да възстанови адвокатските хонорари в размер на над 25 000 евро. Освен това, дизайнерът трябва да премахне от своя сайт, както и от платформите си в социалните мрежи всички снимки на модели на Ferrari. Той трябва да изтрие всички свои публикация, изобразяващи Ferrari, а ако сподели нови, ще плаща по 10 000 евро за всяка снимка или видео.


Филип Плейн Ferrari


Веднага след решението на съда Плейн показа, че изобщо не му пука, като публикува в Instagram снимка на зеленото си 812 Superfast. Дизайнерът беше категоричен, че обжалва присъдата, като следващото изслушване по делото ще се състои през пролетта на 2021 година.

Плейн допълни, че е готов веднага да даде плати сумата, но само ако Ferrari я дари за благотворителност. Дизайнерът не пропусна да се заяде с производителя на спортни коли, като написа, че ако компанията влага същата енергия във Формула 1, сигурно ще спечели титлата.

Снимки: Instagram

0 от 500
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Кико ( преди 4 месеца )
    Егати тъпата политика купуваш си кола за яко пари и ти забраняват да снимаш и рекламираш затова Ламборгини само !!! Пари ще искат... Абе я марш изнудване чисто е това дано пламне завода !!!
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    QWERTY ( преди 1 година )
    КЪДЕ ТОЧНО В ДОГОВОРА ЗА ПОКУПКА Е ПОСОЧЕНО, ЧЕ СОБСТВЕНИКЪТ НЯМА ПРАВО ДА СНИМА СВОЯ СОБСТВЕН АВТОМОБИЛ (!!!) В ОПРЕДЕЛЕНИ КЛИПОВЕ? ТОВА ДЕЛО И РЕШЕНИЕ НА СЪДА Е ПЪЛЕН ФАРС!
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    hahaha ( преди 3 години )
    Закъсняхте с тази новина само с една готина, пичове :D
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Филип е немски моден дизайнер роден в Мюнхен не пишете глупости, че е швейцарец смешници.
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Niki ( преди 3 години )
    Plein не е швейцарец, а германец... проверявайте си хората малко от малко....
  • #13
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Биволарски ( преди 3 години )
    А ако съм, ще се снимам как пикам върху му, само че в гръб. Ако ще е гарга да е рошава
  • #12
    15 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Супер, не е за принципа, а защото тоа е отвратителен чалгар
  • #11
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Преведено от английски-Philipp Plein е немски моден дизайнер и основател на Philipp Plein International Group, която включва марки Philipp Plein, Plein Sport и Billionaire. Уикипедия (английски)
  • #10
    21 rate up comment 17 rate down comment
    Норма ( преди 3 години )
    Ей ***, пича си е купил колата, ако иска да се изсере на нея и да си го снима. Платил е, като вие платите тогава ще говорите
  • #9
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Пропов ( преди 3 години )
    Тоя плейбой използва друга марка за да рекламира своята марка. Ей това е сериозно погазване на нормите за интелектуална собственост. Така Феррари ще го убият от присъди. Сега го почват малко от по далеко. Използват момента да напомнят за свойте ценности и принципи. Ако емоционалния аргумент не е достатъчен, имат си достатъчно правни аргументи. А италинците винаги ще защитят свойте икони.