IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW подкрепи дизайнер в скандала му с Ferrari

Баварската марка предложи на Филип Плейн своето i8, на което да снимка полуголи момичета

BMW подкрепи дизайнер в скандала му с Ferrari

Скандалът между известния дизайнер Филип Плейн и италианския производител Ferrari получи своето продължение, като в него се включи и германската компания BMW. Тя подкрепи Плейн, който по-рано беше обвинен от Ferrari, че разваля репутацията на компанията.

Накратко историята е следната - Ferrari поиска от дизайнера, да премахне от страницата си в Instagram снимки на техен модел. Причината е, че върху стъклото на суперколата са поставени маратонки, които са новата колекция на Плейн и които той очевидно рекламира. Освен това, на снимки до колата присъстват и момичета по бански, което също е неприемливо за италианците.

Самият Плейн прие с подигравка претенциите на Ferrari. Той обвини производителя на спортни коли в шантажиране, тъй като е платил за автомобила и може да прави каквото си поиска. С известна доза сарказъм дизайнерът дори попита компанията от Маранело, дали няма да му вземе колата.

Реакцията на Плейн предизвика сериозна полемика в социалните мрежи, като в нея се включи и BMW. Баварците подкрепиха иронията на дизайнера, като под поста му в Instagram му предложиха да се ориентира към техния модел i8. Той не само може да се снима, а трябва да се снима точно така - с полуголи момичета, тъй като това е нещо, което последователите на марката в социалните мрежи подкрепят напълно.

Коментарът на BMW за кратко време събра десетки хиляди харесвания, но малко по-късно беше отстранен от компанията. Явно, немците решиха да не влизат в конфликт с Ferrari, но няма да е изненада, ако до няколко дни в Intsagram се появят снимки на дизайнера на фона на ново i8, което ще замени върнатото Ferrari.

Снимка: Intsgram

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    FXXK ( преди 3 години )
    Хахахахаха някакви германски селяни си предлагат грозната бавна кошница, да им предложа един москвич? И аз в духа на бмв съм оптимист.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Филип Пленов ( преди 3 години )
    А къде е Николина Лозанова и тя да си покаже *** на фона на ферарито
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Невиждам проблем. Това е win-win ситуация... *** история.
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Всъщност са почти толкова смешни, колкото феновете си, които дори не са виждали на живо Ферари. :D
  • #5
    6 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ферари винаги са били смешници, макар и бързи...
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тоя може спокойно да забрави, някога повече да си купи ексклузивен модел на Ферари. Дори само постове в соц. мрежи и разни изказвания могат да ти влошат отношенията с марката, камо ли това.
  • #3
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Enzo ( преди 4 години )
    Филип Плейн... Who the f**k is Филип Плейн... Ferrari е отбор във Формула 1. Ако искаш да ти рекламират продукта, трябва да им платиш. Както плащаш на всяка друга световноизвестна звезда за реклама. Това не е просто автомобилен производител, като BMW... пък макар и такъв на премиум возила. И точно, както всяка друга звезда, Ferrari си имат изисквания за качествата на рекламата, в която биха се съгласили да участват. Ferrari не рекламират продуктите си. Те рекламират... срещу заплащане.
  • #2
    16 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Личи си, че ферари са класи над немците с техните издънки бмв...
  • #1
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Потребител ( преди 4 години )
    Какъв дизайнер е тоя немски парцалив бездарник? За баварските масларници пък и тъпата им гьобелсова пропаганда изобщо не е за приказка. Видя ли нещо с надпис "Произведено в Германия" го отбягвам съвсем целенасочено. Пълни ***!!!