IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari заплаши със съд известен моден дизайнер

Филип Плейн откровено си присмя на италианската компания

Ferrari заплаши със съд известен моден дизайнер

Италианският производител на суперколи Ferrari ще заведе дело срещу известния германски моден дизайнер Филип Плейн, като обвинението ще бъде в "подронване на репутацията на марката", съобщават медиите в Германия и Италия.

Причината за скандала за маратонките на 41-годишния Плейн, но не тези, които са на краката му, а тези, които произвежда. Германецът е пуснал в Instagram снимка на чифт спортни обувки от новата му колекция, като те са поставени върху стъклото на Ferrari 812 Superfast (което между впрочем е на самия Плейн).

Филип Плейн

Маратонките са съвсем близо до емблемата на италианската марка, което е неприемливо за нейните юристи. Освен това, на съседните снимки се появява самият Плейн в компанията на две почти голи красавици и на още един мъж. Четиримата позират пред същото това Ferrari, редом с което са паркирани Urus и Rolls Royce Phantom.

Фотографиите се радват на огромен интерес сред феновете на Плейн, но според Ferrari представляват "грубо посегателство върху репутация на марката". От компанията изпратиха писмо до дизайнера в което се казва: "Емблемата на Ferrari, както и самите автомобили, показани във вашите снимки, по никакъв начин не са съвместими с възприемането на бранда Ferrari. В тях присъстват персонажи със сексуален характер, които използват автомобилите на Ferrari за реквизит, а това е напълно неприемливо".

Филип Плейн

В писмото се казва още, че подобни публикации не само уронват репутацията на марката, но и носят материални загуби. От Ferrari дават 48 часа на Плейн да прекрати използването на емблемата на марката, както и на автомобилите, за подобни цели, като в противен случай ще заведат дело срещу дизайнера.

На свой ред Плейн обяви, че е разочарован и възмутен от обвиненията. Той дори публикува писмото, изпратено му от Ferrari, както и собствена рецензия на теста, на която е поставил изображение на клоун. Дизайнерът не спря дотук и написа: "Момчета, вие какво - решихте да ме шантажирате ли! Значи, аз съм длъжен да махна снимки на моето собствено Ferrari от моято собствени страница в социалната мрежа??? И ако не го направо, тогава какво??? Ще ми вземете колата ли??? Ха-ха-ха-ха-ха!"

Филип Плейн

Скандалът тепърва ще набира скорост, като в случая явно става дума за конфликт на интереси и проблемът не е толкова в разголените мадами на снимките. В писмото на Ferrari до Плейн се посочва причиняване на загуби от "използването на търговската марката Ferrari за производството, рекламирането и продажбата на спортни обувки с този знак". В момента компанията от Маранело предлага маратонки Puma Ferrari и продуктът на Плейн явно е техен конкурент.

Снимки: Instagram

 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ivo ( преди 2 години )
    Някои хора тука не разбират,че не всичко е пари. Ферари го е имало преди филип плейн да се появи в мадурите на баща си... Ако решат,ще му съсипят живота на тоя ***
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    qqd ( преди 4 години )
    Всичко зависи от договора, който е подписан при закупуването на Ферарито. Ако има клауза, че няма право да им прави конглокенция, тогава може и да имат право. Разбира се, ако имат пръст в производството на маратонките на Пума...
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    не мога да си снимам маратонките върху ферарито си и да ги публикувам в моя си инстаграм? тия изтрещяха ли, или има детайли които не се споделят...
  • #3
    15 rate up comment 3 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    Абе не е баш така - хубаво, купуваш си кола, снимаш си неща върху нея, ама като го правиш с търговска цел, не е много ок и от феляли могат да протестират (да го съдят и каквото друго си поискат) - особено като се случва по начин, по който те не одобряват да им се ползват продуктите.
  • #2
    12 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тия от ферари са тотално изперкали, ще си купя аз кола и няма да мога да си снимам неща върху нея. Ще си снимам каквото си искам, колата си е моя, купил съм си я. Като не искате не ми я продавайте, когато ми вземахте парите, които в случая вероятно са 2-3 торби, та тогава потривахте ръце, а сега това не можело, онова не можело, всъщност дори не казвате "не може" а директно тръгвате на дело. Аман от прости хора.
  • #1
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Кончето е зелено, пък им пречат мацките..... Човекът си е платил, впрочем за първи път виждам зелено Ферари.