IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рядко и скъпо Ferrari беше откраднато на тест-драйв

Полицията в Германия издирва спортната кола, струваща 2 млн. евро

Рядко и скъпо Ferrari беше откраднато на тест-драйв

Германската полиция обяви за издирване Ferrari, произведено през 80-не години на миналия век, за което се смята, че струва над 2 млн. евро. Колата е била открадната от мъж, който се представил за потенциален купувач, съобщава AP.

Полицията в Дюселдорф съобщи, че мъжът се обадил на обявата за продажба на червено Ferrari 288 GTO, чиято първа регистрация е от 1985 г. Той се срещнал с продавача в понеделник, като поискал да покара колата.

Когато тестът приключил, собственикът на автомобила слязъл, за да си размени мястото с кандидат-купувача. Крадецът явно това и чакал, защото дал газ и изчезнал със скъпата кола. Във вторник от полицията съобщиха, че въпреки всички положени усилия, автомобилът така и не е открит, и призоваха гражданите за помощ при издирването му. 

Според медиите в Англия, предишният собственик на колата е бил бившият пилот от Формула 1 - Еди Ървайн. Преди няколко години той е продал автомобила на германски милионер, от когото тя сега е отмъкната.

Снимка: Ferrari

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 5 ( преди 4 години )
    Ама явно ти не си ходил на тест драйв...При дилъра попълваш заявление че си съгласен да свалят данни от ЛК,после сядаш с търговеца и си караш по маршрут...Като купуваш кола от частно лице,вземаш капаро и/или се качваш при купувача ;)
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    а нещо като превеждане на сумата преди тестдрайвти някога тестдрайв в официален дилър правил ли си процедурата е като че ли теглиш кредит преди това разпити попълване на анкетна листа кой си от къде си какво работиш какви доходи имаш колко километра годишно изминаваш какъв автомобил караш и тнсмъкват всички лични данни и с теб се возят двама от автосалонна така че тоя си ги измисля обадил му се по телефона и му дал колата за кръгче
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До: 1и 3 ( преди 4 години )
    На запад е така и колата колкото и да струва се дава да се прави тест драйв. Обратното на твоята логика е леле кой си купува кола за 2 млн. без да и направи тест драйв. Усещаш ли се каква простотия си написал. Това не ти е Горубляне и номерата на джамбазите как да те преметнат. А и колата е 100% застрахована и човека ще си вземе парите от застрахователя. А първия дето е писал направо нямам думи как може да е толкова пр0зд. Втория му е обяснил добре как се правят нещата с GPS-сите.
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    леле кой дава кола за 2 милиона на тест драйв собственика явно пързаля полицията за застраховка
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 4 години )
    Ах, че си ми умен! Тия неща си ги представяш като кражбата на голф 2 в Перник, нали? А дали през 3 преки кръдеца не го е чакал контейнер в който да качат ферарито? Ще тръгне някой да кръде Ферари за 2 мил. и да го разхожда по улиците!!! Тази кола първо е била поръчана да бъде открадната, второ на петия час е напуснала Германия, а може би и Европа в някой контейнер! Ти върви го засечи GPSа тогава!