IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разбиха нелегален цех за фалшиви спортни автомобили

Баща и син правели копия на Ferrari и Lamborghini в Бразилия, ще плащат милиони

Разбиха нелегален цех за фалшиви спортни автомобили

Полицията в бразилския град Итажаи разби нелегален цех, в който се правели "клонинги" на луксозни спортни автомобили на Ferrari и Lamborghini.

Трябва да се отбележи, че продажбата на реплики на прочути премиум марки в Бразилия не е необичайна. Местни цехове правят както фалшиви дрехи, така и всякакви други аксесоари, които, по принцип, се произвеждат в Китай. Въпреки това производството на елитните италиански спортни автомобили изненада не само полицията, но и жителите на града.

Бразилия - копия

Местните органи на реда посочват, че с направата на колите се занимавали баща и син в едно голямо помещение в града. Гаражните занаятчии реализирали всички свои продукти чрез социалните мрежи по предварителна заявка. Цената на "клонинг" била приблизително 8% от цената на истинския модел Ferrari и Lamborghini.

Бразилия - копия

Бразилските медии съобщават, че продукцията определено се ползвала с голяма популярност сред автомобилните фенове, тъй като освен 8 копия, които били почти готови за изпращане, полицаите открили различни резервни части, компоненти, форми за леене на детайли и материали за интериора на колите.

Бразилия - копия

Двата италиански производителя вече са подали иск в съда. Засега организаторите на производство на фалшивите автомобили са обвинени и освободени с мярка за неотклонение "подписка". Впоследствие бащата и синът вероятно ще платят доста огромна глоба, която със сигурност ще бъде с шест-седем нули.

0 от 500