IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жените се грижат по-малко за автомобилите си

Шансът за повреда на колите на дамите е по-голям

Жените се интересуват по-малко от състоянието на колите си, сочи проучване на германската верига бензиностанции HEM. Съответно, автомобилите на представителите на нежния пол се повреждат по-често, независимо дали става дума за спукана гума или внезапен отказ на двигателя.


жени


Проучването показва, че дамите следят по-малко за редовната поддръжка на своите превозни средства, което води и до повече проблеми. Въпреки, че изследването е за Германия, то отразява и ситуацията в други държави.

Резултатите показват, че 87% от участвалите в изследването закарват колата си за обслужване в сервиз след всеки 15 000-30 000 км Повечето шофьори – близо 90%, проверяват нивото на маслото, но едва 41% имат смазочна течност за доливане. Малко повече – 49%, проверят акумулатора, като от тях 60% са мъжа. Подобни са резултатите и при шофьорите, проверяващи свещите и спирачките на своите коли.

Повечето съвременни автомобили имат инсталирани множество предупредителни светлини на таблото, чиято цел привлекат вниманието към възможни неизправности или предстоящи функционални повреди. Въпреки това, 26% от анкетираните жени казват, че не знаят какво означават голяма част от тези сигнали. При мъжете това са само 12%.

0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Най-добре да се возят, тези времена се завръщат е го бензина 5 лева и сапунерка електричка 100 бона.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 2И карат автоматик, нали ?
  • #3
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма по-лоша комбинация от жена и кола!!! Пълна трагедия. Жалкото е, че жените са толерирани и книжките им ги дават, ей така на късмет, като играчка от Зрънчо. Нито могат да карат, нито да мислят, нито да следят знаци и движение, нито да са толерантни, нито да могат да се грижат за колите си. Всичко това лежи на плещите на нас мъжете и пак ние трябва да ги обслужваме и колите и жените.
  • #2
    20 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Жените са пълна трагедия. На жената и дъщерята съм взел коли и съм им обяснил къде да наливат течност за чистачки, как да си мерят нивото на маслото и как трябва да следят изминатите км за да се ходи за обслужване. Още КК не могат да си пуснат, а за другите асистенти и екстри да не говорим. Единственото, което успях да ги науча е как да зареждат гориво и то след няколко закъсвания с празен резервоар. Пълна трагедия са! Само претенции имат...
  • #1
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Колата не върви и свети една червена лампа, какво да правя, пита комшийка. Ами свали си ръчната спирачка :)