IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Знаете ли прякорите на най-популярните съветски модели?

Вероятно не сте и чували за повечето от тях

Съветската автомобилна индустрия нямаше голям асортимент от модели, особено в сравнение със западните производители от същия период. Това обаче означаваше също, че почти всяка машина, произведена в СССР, беше собственост на хиляди граждани, които бяха в състояние да формулират обобщено мнение за даден модел. И затова често моделите получиха истински прякори, които бяха толкова сполучливи, че бяха подхванати от цялата огромна страна.

Прякорите на най-известните съветски модели (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    С тази "статия" за ореден път оправдахте вашия прякор ,който е свързан с жанр от сценичното и филмовото изкуство:)))
  • #4
    7 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Никога не съм чувал някой да ги нарича по този начин. Някой май си е измислял прякори да се прави на интересен и да предизвика форумния русофоб да пише поредните си глупости. Първите 2 коментара го издават. Сигурен съм, че сигурно ще изтряска още няколко "умнотии". Нали е от умно-красивия *** национално-предателски кръг от кресльовци, финансово мотивирани от НПО-та и едно посолство на Козяк.
  • #3
    16 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тези коли не бяха лоши за времето си, но са по-важни българските им прякори, а не руските.
  • #2
    24 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Поредната руско пропагандна статия. Кой се интересува от това? В България въпросните съветски недоразумения нямаха такива прякори. Всички ламтяха за Лада и Жигули не защото са руски, а защото са по италиански лиценз на Фиат. На когото не му се чакаха 10 години или нямаше връзки, се задоволяваше с тромав Москвич или картонен Трабант с двигател като от мотоциклет. И въпреки това Трабантът беше по-качествен от съветските коли. Партийната вихрушка пък пазаруваше западни коли от Кореком.
  • #1
    23 rate up comment 16 rate down comment
    ДАДА ( преди 2 години )
    На кой му пука? Носталгия по съветските *** няма как да има.