IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen разпродаде всичките си електромобили за 2021 година

Клиентите, които сега поръчат коли на ток, ще ги получат най-рано догодина

Вторият по големина в света производител на електрически превозни средства – Volkswagen, изпитва недостиг на автомобили за пазарите в Европа и САЩ, съобщава агенция Reuters. Всички запаси на дилърите са изчерпани, а производството и доставката на нови коли се превръща в проблем, тъй като заводите не работят заради липса на части.


VW ID.3


Това беше потвърдено и от главния изпълнителен директор на концерна Херберт Дийс. Той призна, че Volkswagen е продал всичките си електромобили в Европа и САЩ за тази година. Подобно е положението и при още две от марките във VW Group – Audi и Skoda.

„Постоянните прекъсвания във веригата на доставки имаха отрицателно въздействие върху глобалното производство. Това се отнася не само за моделите Volkswagen ID.3 и ID.4, но и за електрическите превозни средства на Audi и Skoda, които са много търсени в Европа“, коментира Дийс през репортери.

Шефът на VW Grouр допълни, че само за първите 3 месеца на тази година концернът е продал близо 100 000 изцяло електрически превозни средства. Проблемите с транспортирането и доставката на компоненти ще задълбочат недостига, каза Дийс и подчерта, че европейските и американските клиенти на марката, които поръчват своите коли сега, ще ги получат едва догодина.

В средата на март Volkswagen обяви принудително спиране на един от най-големите европейски заводи - този в Братислава. Причината са събитията в Украйна, заради които компанията не може да получава части от украински доставчици. По-късно, поради същата причина, работа спряха и почти всички европейски заводи на концерна.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #6
    13 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ами продължавайте да налагате санкции, да въоръжавате укрофашистите и много други отрасли ще "разпродадат" всичко. Вижда се как Европа е буквално клекнала на сащ империята на злото и изпълнява по команда всичко каквото се каже от тези, които запалиха този военен конфликт, така, както запалиха войни в десетки държави по света. Явно европееца е късопаметен и забрави за Ирак, Либия, Сирия, Сърбия, Афганистан...
  • #5
    9 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Пак плоски лъжи и манипулации. Фолк с Ваген нито е втори по големина производител на електрички, нито е разпродал нещо, а просто няма материали за продължаване на производството. Типично жълто-кафява медия сте. Гръмко заглавие, една камара неистини или полуистини, неграмотно написани/преписани текстове и нищо повече. Жалки сте!
  • #4
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Хахахаха ( преди 1 година )
    От предната статия се подразбираше че в Раша затварят заводи заради ефективните санкции, пък виж каква била работата
  • #3
    14 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Червеногвардейците не можаха за повече от век да направят от тяхната страна нормално място за живеене, затова от яд разрушават околните страни. Преди втората световна война, Чехия е със същия стандарт на живот като Германия. След 45 г. съветско робство, разликата е в пъти. България не е била на нивото на Чехия, но е била по-добре от СССР. Съветското робство я връща десетилетия назад.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Гочето с голфа ( преди 1 година )
    Ако позволите малка корекция. BYD е вторият по големина производител на електомобили в света. Не случайно Уорън Бъфет заложи на тях още преди 5 години в едно интервю.
  • #1
    7 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ами ще си поддържаме и караме старите, но хубави и истински автомобили! По-евтино, по-лесно, а и знаем, как! Който иска, да си кара лаптоп на колела, прав му път и зарядно по него!