IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И китайците не издържаха – спират производството в Русия

Повечето автомобилни заводи в страната няма да работят през повечето дни от май

Заводът на китайския производител Grat Wall край град Тула беше едно от малкото автомобилни предприятия в Русия, което продължаваше работа с пълен капацитет. В крайна сметка обаче и той се предаде на хаоса, причинен от липсата на доставки на компоненти и другите проблеми, които предизвика нападението над Украйна.


Great Wall завод


В крайна сметка, ръководството на марката Haval, чиито модели се сглобяват в предприятието, обяви корпоративна ваканция. Тя беше предвидена за лятото, но е преместена за пролетта. Така конвейерите, на които се произвеждат кросоувърите Dargo, Jolion, F7 и F7x, както и рамния SUV – H9, спират работа до 22 май. Повечето служители ще излязат в платен отпуск, но някои отдели ще продължат работа.

По-рано същото решение взе и ръководството на завода „Автотор“ в Калиниград. В него се произвеждат модели на корейските марки Kia и Hyundai, които обаче са предназначени почти изцяло за пазара в Русия. Паузата в производството ще продължи до 22 май, а проблемът е недостиг на резервни части и оборудване.

Подобно е положението и в заводите на други компании, занимаващи се с производство на автомобили в Русия. Холдингът Sollers спря конвейерите на заводите UAZ и Mazda-Sollers, като изпрати служителите си в корпоративен отпуск. Причината е „срив във веригите за доставки“.

До средата на май ще почиват и работниците на АвтоВАЗ, което означава, че руската автомобилна индустрия почти напълно ще спре работа през този месец.

0 от 500
  • #11
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Какво хубаво име за завод АвтоТор. Ще им намалее Тор-та.
  • #10
    4 rate up comment 34 rate down comment
    Леля. Пена . ( преди 1 година )
    Ало Китайците не са (умните )европейци де си режат клона на който стоят .?
  • #9
    18 rate up comment 4 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 1 година )
    Браво на редакцията ,че замазва името Путин !!!
  • #8
    48 rate up comment 4 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 1 година )
    До долния ***- Ми що тогава всички бягат от Куба с риск за живота си, а не си стоят в мечтания рай ?? И да има по-добро медицинско обслужване от САЩ ,но то е в Канада и да, има по-евтино но то е в Мексеко ! Аман от комунистически опорки- и преди и сега всички бягат от комунизъм !
  • #7
    15 rate up comment 45 rate down comment
    Глас от тъдява ( преди 1 година )
    Преди време гледах репортаж за Куба и за това как след 60 години ембарго имат медицина за която в щатите си мечтаят, разработват нови лекарства и обикновените американци ходят да се лекуват от тежки заболявания именно там. Не случайно и The simpsons имат епизод по тоя повод
  • #6
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Байдън ( преди 1 година )
    Голям кеф
  • #5
    1 rate up comment 39 rate down comment
    ИБН ЕБН АЛ КАМИЛ ( преди 1 година )
    До номер 1.....Голямо густо ти прави май НЯКОЙ да ти напише, че друг е тормозен.... ХАХАХА.... ХАХАХА..... Аз да те питам нещо?????? Нали Русия ще фалира, нали ше пълзят и обират трохоте....... Нали Америка ще прави същото, нали Германия и Франция и Англия ще се........в гащите, нали ще фалира Марс, Юпитер и луната....... ТА НАС И СПЕЦИАЛНО ТЕБ КАКВО ТЕ ИБН ЕБН АЛ КАМИЛ?????? КАКВО СИ НАПРАВИЛ ТИ ЗА ТАЗИ ПЛАНЕТА.... ИМАШ ЛИ КЪДЕ ДА ЖИВЕЕШ, ИМАШ ЛИ ХРАНА, ИМАШ ЛИ КОЛА????? ЗА ТЕЗИ НЕЩА МИСЛИ???
  • #4
    76 rate up comment 8 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    То да издържи е най-лесното както издържат редица жестоки режими въпроса е че човешкото развитие, свободата и икономиката отиват на нивото на съюзниците ви от С. Корея, Иран и Венецуела
  • #3
    98 rate up comment 21 rate down comment
    Англосаксонец ( преди 1 година )
    Че на кой му пука за скапаната ти роZZия ве, пyтьo!
  • #2
    30 rate up comment 112 rate down comment
    Путин ( преди 1 година )
    Англосаксонците както ви чукаха европейците,така и ще ви чукат! Не се притеснявайте за Русия! Русия ще издържи!