IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво прави Ferrari SF90 Stradale във фабриката на Lamborghini?

Суперхибридът на Маранело е използван от конкурента за тестови прототип (ВИДЕО)

Не всеки ден се вижда как автомобил на Ferrari влиза и излиза от фабриката на Lamborghini в Сант'Агата. Точно това засне италианският YouTuber Varryx, докато дебнеше през вратите на предприятието. Вместо покрит с камуфлаж тестови прототип или друг сериен модел на марката, камерата улови червено Ferrari SF90 Stradale, оборудвано с пакет Asseto Fiorano, което напуска фабриката няколко пъти с различни шофьори.


Ferrari SF90


Флагманът на компанията от Маранело, която е и най-големият съперник на Lamborghini, носи стикери на вратите, които показват, че това е електрифицирано превозно средство, използвано за тестови цели. Досега не е известно модели на Ferrari да са били тествани от Lamborghini с цел сравнение, но се предполага, че случаят е точно такъв.

Не е тайна, че в момента компанията разработва супехибриди от ново поколение за наследниците на Aventador и Huracan, както и за обновения Urus. Те трябва да дебютират през следващите 2 години, като проправят пътя на първия изцяло електрически модел на Lamborghini. Според плановете на марката, той ще излезе през 2028 г.



Представеното през 2019 г. Ferrari SF90 е оборудвано с 4,0-литров V8 двигател с двойно турбо и три електрически мотора за комбинирана мощност от 986 к.с. Суперколата ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2,5 секунди и развива максимална скорост от 340 км/ч. Затова и е напълно логично в Lamborghini да се опитат да изучат доказания опит на конкурента при хибридите, който включва още LaFerrari c V12 двигател и 296 с V6.

0 от 500