IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini призна за елементарна грешка с Huracan

Девет бройки от модела, както и осем Audi R8, са продадени с недостатъчно масло в трансмисията

Италианският производител Lamborghini призна за доста необичайна грешка, допусната при производството на суперколата Huracan. Собствениците на девет бройки от модела са получили колите си с недостатъчно масло в трансмисията.


Lamborghini


Компанията се договори с Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) за изтегляне на автомобилите, които са във версията със задвижване на четирите колела Evo, както и в пистовата STO. Всички те са напълнени с недостатъчно трансмисионна течност от завода. Подобен проблем е открит и при осем Audi R8.

От Lamborghini уточнява, че собствениците на суперавтомобили Huracan Evo, произведени между 27 май 2020 г. и 21 декември 2021 г., както и собствениците на нови Huracan STO, сглобени от 12 октомври до 29 ноември миналата година, ще се сблъскат с проблема. Те ще получат писмо от компанията, след което ще трябва да посетят дилър на марката за проверка на нивото на трансмисионната течност и, ако е необходимо, ще бъде добавено още. Ако клиентът вече е трябвало да долива масло за своя сметка, той има право на обезщетение.

Засега не се посочва за възможни дефекти в роботизираната скоростна кутия. Все пак, от компанията признават, че при каране на писта липсата на масло може да доведе до образуване на маслена пяна, а в определени случаи и до пожар.

Между другото, технически близките Audi R8 също са сблъскали с необичайния дефект, като в рисковата група попадат осем суперавтомобила - пет купета и три роудстъра.

Снимка: Lamborghini

0 от 500