IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Компактните SUV: от най-лошия до най-добрия

Първите места в тази американска класация са за Volkswagen и Mazda

Модата идва и отминава - но не и тази на кросоувърите. Вече над десетилетие компактните SUV модели ежегодно увеличават пазарния си дял и по всичко личи, че в близко бъдеще тъкмо те ще са най-предпочитаният тип автомобил. Което обяснимо засилва интереса ни към всякакви класации за качествата на отделните модели - та дори и да идват отвъд океана. Тази конкретна подредба на актуалните кросоувъри е дело на реномираното щатско Car&Driver - изданието, което на практика изобрети тест-драйва в съвременния му вид преди повече от половин век. Втората причина да ви занимаваме с мнението на американци е, че от 16-те модела в класацията всъщност само два не се предлагат официално в Европа - а и те могат да бъдат забелязани вече по българските пътища благодарение на изгодния презокеански внос (като видите какви са базовите цени на тези модели в САЩ, ще си обясните защо).  


Компактните SUV, класирани от Car&Driver (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В България най-високото ниво на ЦРВ е почти 94000 лв, а на Рав4 с няколкостотин лева отгоре. А плъгин хибридът почва от 104000. За тези цени вече има Кия EV6 и Хюндай Ionic 5. Предполагам, че електрическата Тойота bz4x също ще бъде там някъде. Иначе бензиновите Равки почват от 54000 лева. Ако човек иска евтино, може да си вземе бензинова, но ако гледа високите нива, по-добре електрическа. По-изгодно ще бъде в средносрочен план, особено ако се вземе предвид обезценката
  • #5
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Моята Мазда Трибют, 2002 г. е на 459000 км.и си е пушка! Който иска паркет-миксер да си купува от тези на десеторна цена! Ходя, където искам, не ми дреме, че е понадраскана от храсталаците или че някой е влязъл с кални обувки. Има всички необходими екстри и вози като лодка. Ай със здраве!
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    JP ( преди 1 година )
    Компаса стария модел си го карам вече 5 години, двигателя е същия, не е Мазерати, но изключително надежден автомобил.
  • #3
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само не видях кои са добрите
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Колите в САЩ са коли, без турбо-миксери и кастрирани конски сили за екология, на всичко отгоре това ги прави и по-евтини.
  • #1
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    абе аз и компасчето не бих го върнал. Само да има кой да ми го даде по щатската цена, че тука е с 15 хилки отгоре