IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-популярните коли "нов внос" през 2022?

Всичките 10 най-търсени модела втора ръка у нас са от една и съща държава

Какви коли си купуват българите? Всеки месец в Automedia.bg ви осведомяваме как се движат продажбите на нови автомобили - само че, както добре знаете, те са само върхът на айсберга на българския пазар, където огромната част от сделките се пада на прословутия "нов внос". Сега пазарът втора ръка изпитва доста затруднения заради повишеното търсене на Запад и растящите цени на употребяваните автомобили. Но той си остава все така доминиращ у нас: 85.5% от новорегистрираните коли за първите три месеца са втора (или трета, четвърта и така нататък) употреба. От тях по-малко от една десета са на възраст до 5 години, около 14% са между 5- и 10-годишни, и над три четвърти са на възраст над десетилетие.
  
  
горубляне, пазар, втора ръка

Виждате, че като възрастови съотношения пазарът си остава без съществена промяна спрямо предишни години. Но дали и предпочитанията към марки и модели се запазват? Нека видим кои са били 20-те най-продавани употребявани леки коли в България от началото на 2022 година. Статистиката е на база нови регистрации в МВР, само в категориите M1 и N1, и след като извадихме лекотоварните модели.
   
    
Най-продаваните коли втора ръка в България (ГАЛЕРИЯ):

  
   

0 от 500
  • #4
    24 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мдааа, аз не виждам никъде скъпите Авенсиси. Затова пък е пълно в топ10 с премиуми. Що така? Ааа, сещам се за някакъв Лексъс, но и по Европа нещо не върви. Скъп ли е, що ли?
  • #3
    52 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В БГ от край време се вкарват най-много немски коли. Причината е, че те най-много губят от цената си и поевтиняват значително, което ги прави атрактивни за беден пазар, като нашият с най-бедните хора в ЕС. А защо поевтиняват най-много, всеки може да се сети!
  • #2
    45 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    1-ви, защото са най-евтини, като цена, но като започнат ремонтите се оказват най-скъпи. Та това е с немските ке-не-фи...
  • #1
    22 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Главно немски коли.