IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-популярните коли "нов внос" през 2022?

Всичките 10 най-търсени модела втора ръка у нас са от една и съща държава

Какви коли си купуват българите? Всеки месец в Automedia.bg ви осведомяваме как се движат продажбите на нови автомобили - само че, както добре знаете, те са само върхът на айсберга на българския пазар, където огромната част от сделките се пада на прословутия "нов внос". Сега пазарът втора ръка изпитва доста затруднения заради повишеното търсене на Запад и растящите цени на употребяваните автомобили. Но той си остава все така доминиращ у нас: 85.5% от новорегистрираните коли за първите три месеца са втора (или трета, четвърта и така нататък) употреба. От тях по-малко от една десета са на възраст до 5 години, около 14% са между 5- и 10-годишни, и над три четвърти са на възраст над десетилетие.
  
  
горубляне, пазар, втора ръка

Виждате, че като възрастови съотношения пазарът си остава без съществена промяна спрямо предишни години. Но дали и предпочитанията към марки и модели се запазват? Нека видим кои са били 20-те най-продавани употребявани леки коли в България от началото на 2022 година. Статистиката е на база нови регистрации в МВР, само в категориите M1 и N1, и след като извадихме лекотоварните модели.
   
    
Най-продаваните коли втора ръка в България (ГАЛЕРИЯ):

  
   

0 от 500
  • #14
    10 rate up comment 28 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Като не го иска, защо пак отива и си купува ново немско, а не Лескункс? На аутобана само мазохист може да кара шумно и издупеHo японско, пък камо ли да го причини на семейството си. Каквото се продава японско е дребна градска кола, обикновено служебна, където човекът няма право да избира.
  • #13
    16 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Накратко на вторичния пазар, избора на автомобил се свежда до това, което германеца вече не иска.
  • #12
    22 rate up comment 3 rate down comment
    До разбиирачите ( преди 2 години )
    Аз пък си мислех, че са главно немски защото в Германия годишно се продават 3 млн нови коли и имат много втора употреба, които се опитват да разкарат.
  • #11
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Бфййд ( преди 2 години )
    Японските от тия години са супер пребити и изборът е много..много ограничен. Корейските също. Живеем в Европа, това е реалноста на вторичният пазар.
  • #10
    22 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    95% от германските коли продавани в България са н-та употреба. Само тук (може би и в Албания и Занзибар) някой като си купи нова кола го питат на колко години е ;))). Щеше да е смешно ако гордите собственици на нов внос таралясници не бяха толкова гласовити по форумите, да обясняват какви мега премиуми карат (когато ги карат ;))) и как закупилите нови масови коли били увредени, недоразумения ... сигурно изпускам нещо. Сигурно са по-умни от германците които са им ги продали за да спестят пари
  • #9
    9 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Показаните А4, А6, 3-та серия и Ц-класа за мен са най-хубавите външно поколения.
  • #8
    18 rate up comment 36 rate down comment
    Ами ( преди 2 години )
    То е ясно, че само немската техника държи и след десетата година от производство. Джапанките на тази възраст са тотални ръждилници.
  • #7
    19 rate up comment 39 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Даа... за разлика от "специалистите" тука, българина доказва, че вече разбира от автомобили! Харесва, или не - германското качество говори, и както се вижда хората го оценяват!
  • #6
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Докторът ( преди 2 години )
    До 5. Да, за да напишеш подобна простотия трябва да нямаш представа от автомобили и авто пазари
  • #5
    20 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Немските били най-евтини? Какъв руски *** трябва да си, за да кажеш на черното бяло?