IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните коли във всяка страна в Европа?

Volkswagen има само две първи места на континента през 2021 - докато Toyota има пет

Отминалата 2021 година преобрази европейския автомобилен пазар заради три ключови тенденции: недостига на нови коли заради кризата с чиповете, драстичното поскъпване заради новите екостандарти, и накрая щедрите субсидии за покупка на електромобили в повечето страни. В общото класиране на най-продаваните модели на континента това не личи чак толкова: в него VW Golf запазва първото място, което държи почти неизменно от 1983 насам. Но промените стават особено видими, ако видим статистиката за отделните пазари - тоест какви коли са предпочели германците, естонците, унгарците или испанците през миналата година.
 
 
Toyota Corolla
Преди година Skoda Octavia водеше в символичното класиране с пет първи места на отделните европейски пазари. Сега лидер е Corolla, с три първи места
 
  
Тук вече разместванията са драматични спрямо 2020 и 2019. Golf губи позиции и е предпочитана кола само на два пазара - германския и този в Люксембург. Това са и единствените две първи места за марката VW. Skoda Octavia, която в последните години изместваше Golf в Централна и Източна Европа, сега се ограничава само с едно първо място, в Австрия. От това се възползва най-вече Toyota, с три първи места за Corolla и две за RAV4. А Tesla Model 3 успява да покори и втори значим европейски пазар след норвежкия. Данните са на консултантската компания JATO Dynamics.
 
 
Най-продаваните коли във всяка страна в Европа (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #19
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Абе ( преди 2 години )
    истината е, че гроздето е кисело за Бaй Гaньо и затова купува дачийки и жълти ширпотреби.От статистиката се вижда, че заможните европейци си купуват немско.
  • #18
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Тонката ( преди 2 години )
    О да, умните и богати хора си купуват миксер, даже 2ра ръка брааат.... Нещо тънко като дачиика, например. Между другото китайците по Надежда са се леко побългарили така да се каже, тъй като все ги виждам в нови бмв-та или други немски коли, все в нетипични модели като 5та серия GT, X4, X1...
  • #17
    4 rate up comment 5 rate down comment
    до 17 ( преди 2 години )
    умните богати хора цял ден се дърлят по форумите като 8-годишни, и после се качват на луксозната Корола 1999 г. да отпрашат към Сен Тропе
  • #16
    12 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хахаха някой завиждал на нещастниците каращи немски недоразумения. Ама ти наистина ли си мислиш, че някой ви завижда? Та вие сте за съжаление, а не за завиждане. А колкото до богатите, че си купували немско си далеч от истината. Немско си вземат комплексарите, за да демонстрират статус. Умните богати хора не си купуват немско.
  • #15
    15 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    #14 Доближават японското качество, но по-важното е, че са класи над немското, което последните години е отвратително.
  • #14
    15 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Статията показва че в почти всички от изброените 28 държави карат японски и корейски автомобили. И винаги тези автомобили са в челните места по продажби на тези страни. Толкова ли са здрави вече корейските коли, за японските е ясно?
  • #13
    13 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Фолксвагентруп продават предимно в немско. Познайте защо. Шовинизъм просто и преференции на фирмите които вземат служебни коли от марката. Това е, а не че някой нормален човек ще тръгне да си взема тези кене*фи.
  • #12
    14 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Фолксвагн грух обаче числи към продажбите и камиони Ман Скания и Дукати и Ламбо Бугати Бентлеи Шкода Сеат ФВ и тн.Имат теиплатформи 4-ри двигателя два производни от други два три скоростни кутии и различни ламарини които бухат на 20 модела.ФВ са *** на бок луците
  • #11
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не отговори на въпроса какви са ВАГ в Европа щом продават най-много! За тенденцията нищо не каза. Магарето с капаците си ти! Казва ти се да прочетеш какво означава думата тенденция и тогава да дойдеш да се правиш на много умен!
  • #10
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Мда ( преди 2 години )
    Колите на Ваг са на едни и същи платформи недодялани и непригодни за функционирането им но реклама и заблудата на масите ги правят водещи затова и уж спортна кола като Ламбо минава лосовият тест все едно е баничарка.