IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нетърпелив шофьор на VW GTI получи брутален урок

Вижте какво се случва, когато нямаш реална преценка за възможностите си (ВИДЕО)

Нетърпелив шофьор на VW Golf GTI откри по трудния начин какво може да се обърка, ако влезете в завой с твърде голяма скорост. Този клип се обикаля в Reddit, като доказва колко е опасно човек да не може да прецени както своите възможности, така и тези на автомобила.



Сребристият Golf GTI се движи със скорост от около 85 км/ч, като настига колата, в която е разположена камерата. Нейният шофьор бързо намира подходящ момент, за да се отдръпне встрани и да пропусне хечбека, който продължава да ускорява. При скорост от над 100 км/ч Golf-ът влиза в завой, където губи сцепление и се удря в бетонната преграда между платната.

Интересното е, че Volkswagen-ът не влиза в завоя така, както се очаква от автомобил с предно предаване, а губи контрол върху задната част. Именно тя поема неизбежния в случая сблъсък със стената. Ясно се виждат пораженията върху бронята и задната врата, като най-вероятно сериозно са пострадали и някои механични компоненти на автомобила.

Видео: Reddit

0 от 500
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Може да поднесе - ако е (до)навил рязко волана без да пусне газта + изтъркани гуми отзад. А ако има и малко прах по пътя му е в кърпа вързано.
  • #4
    38 rate up comment 4 rate down comment
    Не е истина ( преди 2 години )
    Колко сте спрели, не е истина.ГоуфУ е 6-ца.Значи шоферът му по пернишката класация е Бог и затова не го е страх да умре.
  • #3
    29 rate up comment 17 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    Гоуфовете са с конструктивни проблеми, а задкормилните с умствени. Видеото го доказва. Не е вярно,че с всяка кола ще се случи това. Щом го твърдиш означава, че нямаш никаква представа от шофиране. В случая презавиването беше очевидно и можеше да бъде коригирано от водача и ако не беше тази химическа то-але-тна. Каксе действа при презавиване оставям да си пуснеш търсачката и дасе образоваш поне малко, за да не се случи същото и с твоята консервена кутия.
  • #2
    28 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    Към по долните коментари - шофьора който е на клипа ще катострофира по същия начин с която и да е кола. Не е виновен Голфа. Ако се качи на Ферари, Хонда или Порше ще е още по-зле, няма никакви конструктивни проблеми с Голфа.
  • #1
    45 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Че Гоуфа е недоразумение се знае от всеки, който поне малко разбира от автомобили. Вслучая обаче става въпрос за това, което съм го твърдял, а именно, че шофЕрите на тези талиги са с ментални проблеми на пътя си избиват комплексите. Резултата е, като на видеото. Същото е и с драйверите на баварките. Там обаче нещата са още по-зле, защото колите са по-мощни в повечето случаи и по-неуправляеми или иначе казано хора с диагнози...