IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бронираните автомобили на украинската армия

Повечето от машините са собствена разработка, но използват чужди платформи

Дори легендарните Hummer-и на американската армия вече се заменят с превозни средства от нов тип JLTV (Joint Light Tactical Vehicle), разработени от компанията Oshkosh. Твърди се, че те са по-подходящи за днешните битки на бойното поле, като предлагат повече пространство, повече производителност, въоръжение и повишена защита на екипажа.

По света има огромен брой бронирани машини, използвани от различни армии. Някои от тях са част от въоръжените сили на Украйна, като, по правило, са собствена разработка. Изданието 100km разкрива част от леките превозни средства, с които армията на Украйна дава отпор на руския агресор.

Бронираните автомобили на армията на Украйна (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #1
    14 rate up comment 30 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хахаха фашизираните укри давали отпор само в *** медии. На терен нещата са съвсем други. Руснаците пазят мирното население, което е държано, като жив щит в градовете, за да забавят руснацие, които за няколко дена щяха да ги прегазят. Ето това е висшата форма на фашизъм да се криеш зад жените и децата на собствения си народ. Дори във Фигаро и Лю монд писаха за това, че руснаците правят коридор преди да нападнат всяко населено място, но мирното население не го пущат украинските воюващи.