IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци спасяват Lada

АвтоВАЗ намери нови доставчици на компоненти за моделите си

Проблемът с вносните компоненти за новите автомобили Lada е решен. Открити са доставчици на електронни компоненти, като това са компании от азиатски страни, каза за ТАСС губернаторът на Самарска област Дмитрий Азаров.


Lada Niva


Съвсем скоро губернаторът обяви, че АвтоВАЗ търси доставчици на електронни компоненти от азиатските страни, а сега твърди, че такива вече са намерени. Ръководителят на Самарска област обаче отказва да посочи кои са те. Най-вероятно става дума за китайски компании.

„Намерени са, но не си струва да назоваваме доставчиците преди стоките да започнат да пристигат рагулярно. Освен това този въпрос винаги подлежи на предоговаряне “, казва Азаров, отговаряйки на въпроса на ТАСС дали са открити компании доставчици от Азия.

По думите му, докато служителите на АвтоВАЗ са в отпуск, компанията ще трябва да намери възможност да засили запасите си от материали и компоненти, за да продължи да работи и в бъдеще.

„На първо място трябва да се коригират въпросите на логистиката и въпросите със заместването на вносните компоненти. Знаете, че нашите специалисти вече работят, за да намерят възможно най-скоро варианти за решаване на този проблем. Налични са и нови разработки, свързани с новата реалност“, добавя Азаров.

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    До #5 Ние пак ще сме много по-добре. Я вижте в руските сайтове колите им "нов внос". Те стават непродаваеми. Да не мислите, че някой продава там за рубли? Те даже не стават и за т. хартия. Един лист А4 струва 4 рубли! Не обиждайте хартията!!!
  • #5
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Така или иначе оттам идва цялата електроника. Хубави лоши, поне имат производство, ще се оправят. не ги мислете тях. Ами вижте продънената икономика в България.. и мечтата за нов внос.. който не си знае проблемите, но пък е каран от дядо на село до магазина само.
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е тъкмо се бяха наточили държавните производители в Китай за несравнимия руски пазар а то излезе че с тая слаба рубла цените на китайските коли идват като тези на Лексус и Мерцедес преди войната и ще им изнасят основно части за Лада :D
  • #3
    17 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    русия има бъдеще единствено като суровинна колония на китай и азиатския тигър да пази руската мечка докато е в целогодишна алкохолна летаргия да нея разкъсат кучетата на войната
  • #2
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Хитър Петър ( преди 1 година )
    Да Русия отново ще стане силна но преди това трябва да стане силна за да стане отново! А това ще стане след като слънцето се разшири и погълне слънчевата система, не помня колко милиарда години има до тогава може да се провери!
  • #1
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Nikoli ( преди 1 година )
    Те Китайците са умни и трудолюбиви хора и вероятно не са проучили с какви крадливи пияници се забъркват В Лада .@,Ами че братята си обраха танковете в складовете и сега на 10 един може да излезе от поделенията където е бил консервиран ,Та Китай ще им прави за Ладите Части майсторите ще ги крадат и продават на пазара,,Ха и пак няма Лади .