IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ най-после показа нов модел

Производството на преработената Lada Vesta стартира

Най-големият руски производител АвтоВАЗ официално разкри последния си модел – обновената Lada Vesta, чието производство стартира в завода в Ижевск. Противно на очакванията, автомобилът получи добавка NG (New Generation, нова генерация) към името си, тъй като руснаците го позиционират като ново поколение, а не като фейслифт, за какъвто досега беше считан.


Lada Vesta


Въпреки това, промените се свеждат до обновен външен и вътрешен дизайн, както и разширяване на списъка с оборудване, което включва LED -оптика, цифрово арматурно табло и голям таблет с мултимедийна система. Засега обаче производителят не разкрива интериора на новия автомобил.

Първата серийна Vesta от ново поколение, която слезе от поточната линия на завода Lada в Ижевск, е във версия крос-комби в максимално нива на оборудване и златист цвят, който е наречен Garfield. Автомобилът може да бъде различен по хромираната дъга, интегрирана в предната броня, като това техническо решение се използва за първи път в сериен автомобил на Lada.


Lada Vesta


Самата броня има по-развит релеф. Фаровете вече са изцяло LED, както и фаровете за мъгла и стоповете. Светодиодите са подобрили качеството на светлинния поток, а студената бяла светлина осигурява висок контраст при различни метеорологични условия. Клиентите ще могат да избират между няколко варианта на решетка на радиатора, като при топ-версиите тя ще бъде с мрежа.

Над задната броня са поставени две декоративни тръби на изпускателната система, а моделът е достъпен с 16-и и 17-цолови джанти. Виждат се също допълнителни сензори в предната и задната брони, които са част от системата за безопасност при паркиране и системата за наблюдение на мъртвите зони в движение.


Още снимки на новата Lada Vesta - вижте в галерията:


От АвтоВАЗ не съобщават нищо за двигателите, но по-рано беше публикувана официална информация, от която става ясно, че Vesta ще запази двигателите на предишното поколение. Това са бензинови атмосферни агрегати VAZ 21129 (1,6 литра, 106 к.с.), VAZ 21179 (1, 8 литра, 122 к.с.), както и френския мотор Renault H4M-HR16DE (1,6 литра, 113 к.с.). Скоростните кутии също са досегашните – 5-степенна механична и Jatco CVT.

Снимки: АвтоВАЗ

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Алекс ( преди 2 години )
    Lada Vesta е направена от Стив Матин.Световноизвестен дизайнер,който е работил за Мерцедес.NG е дело на френски дизайнер,който преди това е работил за Дачия и Рено.Тази Лада има съвсем съвременна визия.
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Коник ( преди 2 години )
    Ама другари къде е дулото минохвъргачката те само оръжия и бомби за унищожения могат да правят добре та да вземат да вооръжът колата да го взема на сериозно. мога тогава да я купя да обирам банки инъче за каране не по пътя без пушкала не става.
  • #8
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Да, голямо бъдеще има русията, затова всеки, който може, напуска с 200. Към ЕС и САЩ, разбира се. Като децата на руските лудери, които до едно са там. Нищо, избягалите са замествани от чеченци, киргизи, узбеки и тн., които ще строят новото бъдеще. Нас не ни мисли, отивай при тия "с бъдещето", кво седиш тук!
  • #7
    12 rate up comment 13 rate down comment
    До#7 ( преди 2 години )
    А бе лебед, ти къде видя човека да хвали Българското?Кажи в кое от изброените неща *** са добри.Щото освен избоеното гледам че ,,Совтрасавто" не карат МАЗ а и ,,Аерофлот" ползват от онези дето не ставали!
  • #6
    23 rate up comment 17 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Я, някакви руски слугинажи налазили и тука? Кви самолети, кви коли, дори и тоя труп лада не е руски вече. Освен да се наливат с алкохол и да налитат на бой на съседите, за нищо друго не стават тия. И да смучат природни ресурси, че алкохола някой трябва да го плаща.
  • #5
    18 rate up comment 20 rate down comment
    До Striker ( преди 2 години )
    Специално за теб и твойте съселяяни гордото българско авто производство представи нов модел каруца.Първите сто поръчали (сред който си и ти) получават в подарък Комплект Потури и бутилка гроздова.Честито на теб и на всичките ти съселяяни.Все пак вие сте важни Ора тк много сте постигнали за разлика от лошите руснаци.
  • #4
    24 rate up comment 5 rate down comment
    uBo ( преди 2 години )
    Напоследък свикнах машините, които виждам на снимка от североизток да са все с вериги и дуло. На този фон ладичката си е направо глътка свеж въздух :D
  • #3
    19 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    2, а те пък американските (мускули) са една стока. Все едно гледаш някой назобал се със стероиди. А Боинг са едни самолети, 2г не могат да си оправят 737-8, а покрай него станаха ясни и проблеми с самолета мечта (777). Един 747 само, проектиран преди 40г им е успеха.
  • #2
    21 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Що да е дарак бе изглежда ок
  • #1
    9 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е, баш за самолетите нищо не каза. Точно там, другите ги догонват, и точно военните не само самолети, а всички военни технологии дърпат останалите в развитието.