IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Запорожец ще бъде опростена версия на Lada Niva

Автомобилът ще се предлага както с предно предаване, така и с 4х4

Новият "Запорожец" ще види "бял свят" през 2026 г., съобщават украински и руски автомобилни медии, които разкриват и подробности за автомобила. На практика той ще представлява нещо средно между наследник на XRay и новата Lada Niva Legend.


Запорожец


Новата ЗАЗ-ка ще бъде изградена върху максимално опростена платформа CMF B-LS, на която ще се базира и новото поколение Lada Niva Legend. Тоест новата ЗАЗ-ка ще бъде опростена градска версия на предстоящата бюджетна Lada Niva.

Очаква се това да е изцяло нов автомобил, който ще се предлага както с предно, така и със задвижване на всички колела. В момента компанията в Запорожие произвежда почти цялото семейство на марката Lada.


Lada Niva


В украинската фабрика обаче не се прави класическата Lada Niva Legend. Именно базова версия на следващото поколение на Niva ще разшири производството на завода. Така ръководството на ЗАЗ възнамерява да увеличи производството на автомобили с 10 000 бройки годишно.

0 от 500
  • #22
    1 rate up comment 2 rate down comment
    ЗаЗимен ( преди 2 години )
    Имат един проблем за решаване-на дърва или на въглища да е печката,защото дървата с от Русия, а въглищата-в До нас.
  • #21
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тя защото нивата една сложна.
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 2 години )
    Бай Х...аз бих си купил пак ЗаЗ. Разбира се 968, а не новите измишльотини. Нямаш си представа какво е чувството, да разкарваш приятели с нея и през прозореца да викат-вижте ни, хаха. Това е все едно да караш Мини, Фиат 500 и тем подобни. Класика в жанра.
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 2 години )
    Първата ми кола бе ЗаЗ. 968 М и я карах 5 години. Беше изтормозена доста, купих я за 300 лева, макар и само на 9 години. В семейството имахме ЗаЗ 968 цели 11 годи и преди това и всяка година обикаляхме България. Та общо возене на тоя коли имам 16 години.Не бих казал, че е лоша кола, особено за работа, че аз моята я ползвах да ходя по нивята главно. Вярно, лежах под нея през ден, но то си б мания да човъркам нещо. Исках да си я запазя, да я реставрирам като имам пари, но... я продадох.
  • #18
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Миг ( преди 2 години )
    Сега разбираме че Путин е имал първа кола Заз ,това обяснява желанието му да окупира Украйна и си отмъсти за откраднататс младост.ЗАз е еталон на съветското автомобили строене и се чакаше поне 5год за да ти излезе ред за покупка ,а ка к уникатвървеше и се тресеше с60км в час
  • #17
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Илия Вранчев ( преди 2 години )
    Хубави са руските автомобили,рускоезични но здаравои!
  • #16
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Niret ( преди 2 години )
    Е колко по опростено да е едно руско творениес повече възможности за теч по каросерията..
  • #15
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Верно ( преди 2 години )
    Че то от това по просто няма на къде
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Мечето ( преди 2 години )
    То може ли още да се опрости?
  • #13
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Звяр! ( преди 2 години )
    ЗаплахаАвтомобилиЗапада