IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как и защо ще бъдат унищожени 400 електрически кросоувъра на Nissan

Моделът Ariya е безмилостно подложен на редица краш-тестове (ВИДЕО)

Тестовете за пасивна безопасност са включени в задължителната програма за фина настройка за всеки съвременен автомобил. Първо, новият модел се "разбива" във виртуална среда, а след това в лаборатория - без такива жертви е невъзможно да се изпълнят стандартите за сертифициране и мерките за безопасност да се харесат независимите експерти, които задължително ще организират краш тест за вече сериен екземпляр. 


Nissan Ariya


Преди от Euro NCAP да се намесят, произвоздителите е трябва да унищожат доста автомобили, за да са сигурни, че те ще са безопасни. И ако всички са свикнали с унищожаването на превозните средства с двигатели с вътрешно горене, то сега е интересна устойчивостта на електрически автомобил, която сред болшинството от хора все още се подлага под съмнение. 

Ще експлодира ли батерията? Високоволтовото окабеляване ще даде ли е на късо? Това са все въпроси, на които Nissan се опитва да отговори с видеото, което ви показваме. Клипът с краш-тестове на кросоувъра Ariya в slowmotion-версия (забавен кадър), като така много добре се виждат деформируемите зони и тези, които трябва да бъдат идеално защитени.


Nissan Ariya


Във видеото има малко "общи приказки" – такива моменти спокойно могат да се пропуснат, като далеч по-интересни са ударите на Ariya в неподвижна преграда, как се удря кросоувъра с тестова количка отстрани и в кърмата, как се мачка стоманата, как работят въздушните възглавници.

Отделна зона от тестовата програма е посветена на пешеходците, но очевидно по етични причини японците са решили да не демонстрират това. „Измерваме над 100 точки за Aria“, казва мистър Танабе от отдела за оценка на пасивната безопасност на Nissan. „Тъй като електрическият автомобил ще се продава на много пазари, ще проведем над 400 различни теста.


0 от 500