IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тoyota Land Cruiser 300 се справи с първите си краш-тестове

Новото поколение на всъдехода заслужи 5 звезди в Австралия (ВИДЕО)

Независимата организация ANCAP, създадена през 1993 г. от правителствата на Австралия и Нова Зеландия, провери безопасността на новата Toyota Land Cruiser 300. Всъдеходът беше подложен на челен и страничен удар, тествани бяха и електронните му системи.


Toyota Land Cruiser


Всъщност това е първият краш-тест на дебютиралото през миналата година ново поколение на модела. Предполаге се, че той е проверен и от японската програма JNCA, но тя все още не е е публикувала резултатите от изпитанията.

Всъдеходът получава 89% за защита на възрастните, 88% - за защита на децата и 81% за защита на пешеходците и велосипедистите - 81%. Работата на електронните асистенти е оценена със 77%. В резултат на това големият SUV получава най-високата оценка - 5 звезди.



В Австралия и Нова Зеландия новият Land Cruiser се предлага стандартно с пълен набор от въздушни възглавници, включително странични еърбези за защита на главата и гърдите. Има също функция за автономно аварийно спиране, асистент за поддържане на лентата, предупреждение за напускане на лентата и адаптивен круиз-контрол.

Снимка и видео: ANCAP

0 от 500