IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изглежда Toyota Corolla на 2 млн километра

Автомобилът все още е с оригиналните двигател и скоростна кутия

Новозеландецът Греъм Хебли разнася вестници в комбито си Toyota Corolla от 22 години. По-интересното е, че той не е купил колата като нова, но вече е успял да навърти 2 млн километра с нея.


Toyota


Греъм Хебли доставя вестници още от 1968 г. През 2000 г. той си купува употребявано комби Corolla, произведено през 1994 г., като пробегът на автомобила е 80 000 км. Оттогава мъжът 6 дни в седмицата доставя вестници от Уелингтън до Ню Плимут и пътува обратно, което му отнеме всеки път около 5 часа.

Седмично колата му навъртя около 5000 км, което налага обслужване в местен сервиз два пъти на месец. В продължение на 20 години за автомобила се грижат едни и същи механици, като за този период освен консумативи са сменени ангренажен ремък (20 пъти) и лагери на главините на колелата.


Toyota


Всичко останало по автомобила с пробег 2 млн км е оригинално, включително скоростната кутия и двигателя. Местен механик признава, че не би повярвал на цифрите, ако не беше наблюдавал колата дълги години.

Според него, пробегът се дължи на комбинацията от надеждността на модела, редовната поддръжка и на факта, че автомобилът се кара само по магистрала. А собственикът на тази Corolla предполага, че тя ще го надживее.


Toyota

0 от 500
  • #14
    32 rate up comment 4 rate down comment
    До 12 ( преди 2 години )
    Не само там, а и навсякъде по света където няма пътища, има трудни места за преодоляване или сурови климатични условия се ползва една марка и тя се нарича Тойота. Във войните също. Тойота е единствената автомобилна марка, която е спечелила война. Пусни в търсачката: "Войната на тойотите" и ще разбереш, ако не знаеш за какво става въпрос. Това са реалните факти, а не измислени предавания кола на годината или др.подобни формати или спонсорирани тестове.
  • #13
    24 rate up comment 1 rate down comment
    До перник ( преди 2 години )
    Как да се хвалиш, като никой няма да ти повярва, освен, ако не си сменил 10 двигателя, 5 скоростни кутии и какво ли още не.
  • #12
    3 rate up comment 33 rate down comment
    Перник ( преди 2 години )
    И мойо Голф е на два милиона километра, ама не съм тръгнал да се хваля нали?
  • #11
    26 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Гледах видео за Авганистан. Еми там почти всички коли бяха Toyota. Каква по добра реклама за марката от страна където 90% от пътищата не са асвалтирани.
  • #10
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да там сняг почти не пада кара се по магистрала и не на последно място улиците не приличат на лунен пейзаж
  • #9
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Голям шофер ( преди 2 години )
    Махнете я колата. Шофера е голям. Знае що е конска сила и как се гледа кон. Евала! Колите са измислени от умни хора. Много по-умни от шоферите. Съжалявам, че човека е заслужавал от една страна да участва в по-солиден експеримент. Но науката иска жертви. Евала за приноса му!
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Боко Риса ( преди 2 години )
    Трабант и всички останали
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 2 години )
    Единствено за автоматика имам съмнения, че няма никакви ремонти....Както и да е обслужван, 2 млн. км. са много!
  • #6
    5 rate up comment 30 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всички европейски Короли от 90-те година още преди 10 г. бяха изгнили и бяха такива бракмu, че аз лично не бих се качил. Да не говорим, че дори като нови бяха сред най-опасните коли при катастрофа - консерва с копърка е доста по-здрава.
  • #5
    5 rate up comment 46 rate down comment
    Ами ( преди 2 години )
    И като нова и на 2000000км Королата все си е Кoшник!