IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Mini Countryman PHEV ще е най-мощният автомобил на марката

Кросоувърът освен на мощност, ще нарасне и на габарити

Следващото поколение на Mini Countryman би трябвало да се появи на пазара през следващата година. Новият кросоувър ще стане и и най-мощният сериен модел на британската марка, като затова ще помогне и зареждаемата хибридна система, съобщава изданието Аutocar.


Mini Countryman


Новият Countryman ще дели архитектурата с предно задвижване FAAR с новото BMW Серия 2 Active Tourer, а асемблирането му ще се извършва заедно с това на другия модел, както и на кросоувъра Х1 в завода на баварската компания в Лайпциг, Германия. От "турера" ще бъде заета и цялата гама бензинови и хибридни агрегати за британския модел с повишен клирънс.

Най-мощната версия на бъдещия кросоувър ще бъде плъг-ин хибридната. Тя би трябвало да задмине по показатели и "горещия" хечбек Mini JCW GP, който разполага с 306 к.с. Топвариантът на Mini Countryman ще комбинира 1,5-литров трицилиндров бензинов двигател с електромотор, като системната мощност ще предлага респектиращите 322 конски сили.

Батерията с капацитет 14,2 киловатчаса ще осигури пробег само на електричество до 88 км, а пълното зареждане ще отнема само 2,5 часа. Традиционно високопроизводителните модели Countryman носят емблемата JCW, но все още никой не е потвърдил официално дали тя ще се пренесе в електрифицираните продукти на компанията.


Mini Countryman


Новото поколение на Mini Countryman ще има и по-базов плъг-ин хибриден вариант, който ще предлага мощност от 241 к.с. От конвенционалните агрегати ще се предлагат 1,5-литров 3-цилиндров бензин със 168 к.с. и двулитров турбо мотор с 215 к.с. И двата ще са с 48-волтова мека хибридна система, а към тях ще се присъедини и традиционен двулитров дизелов модел.

Както и събрата си BMW X1, британският вариант ще има и изцяло електрическа версия - базово с предно и опционално с 4х4 задвижване. Очаква се заради новата архитектура Contryman да нарасне и на размери.

0 от 500