IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini ще се изкачва нагоре в премиум-сегмента

При някои нови модели на марката промените ще бъдат революционни

В момент, в който автомобилната индустрия поема в нова посока, повечето марки преосмислят своите идеи за бъдещето си. Сред тях е и Mini, като при нея предстои сериозна промяна както в дизайна, така и в позиционирането на моделите. Това разкри главният дизайнер на марката Оливер Хайлмер в интервю за Autocar.


Mini


Според него, Mini ще се изкачи нагоре, за да се позиционира като премиум-производител, но това няма да стане рязко, а постепенно. Хейлмер е категоричен, че повишаването на категорията на бранда не означава задължително добавяне на нови функции и дизайнерски елементи. Предвестник на този подход е концептуалният модел Mini Strip (на снимките), създаден в резултат на сътрудничеството между марката и британския дизайнер.

"Ще се съсредоточим само върху това, което е необходимо, но без да влагаме прекалено много емоции. Ще внесем топлина с цветове и материи. Много е важно, когато имате по-малко елементи, те да излъчват повече топлина, която да компенсира", обясни Хайлмър.


Mini


От компанията вече обявиха, че спират да използват кожа в своите модели, като ще залагат широко на рециклирани материали. Идеята е максимално намаляване на въздействието на вредните емисии CO2 - нещо, на което залага и Volvo в бъдещите си електромобили.

Хайлмър допълни, че промените в дизайна ще бъдат както еволюционни, така и революционни, в зависимост от модела. Затова и публиката трябва да очаква появата на автомобили, които нямат нищо общо с познатите автомобили на британската марка.

Снимки: Mini

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Че те не са ли там- поне по цени отдавна са премиум
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мини "премиум"? по- голяма глупост не бях срещал.
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 2 години )
    А цената..., май че и тя ще се окаже бая РЕволюционнаЯ, щото щом сега, доскоро бе къмто 60 хилки, навярно след няколко месеца само ще вземе да надхвърли 80-те и туй мъниче да доближи по стойност и качество /едва ли не!/ новият лидер - G-E-N-E-S-I-S! И тогаз - ноу уей, некой дори заблуден да си помисли за дребната ежеще се кутийка,м-ДА!