IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще строи завод за електромобили за 2 млрд. евро

Първият модел в него ще бъде седанът Trinity, който заменя Passat

Германският производител Volkswagen обяви плановете си за построяване на нов завод за електромобили на стойност около 2 млрд евро. Предприятието ще се намира в близост до централата във Волфсбург, като основният модел, който ще се произвежда в него е бъдещият седан на марката Trinity.


VW Trinity


Ако всички върви по план, строежът на новото предприятие ще стартира през 2023 г. Заводът трябва да започне работа през 2026 г., като първият електромобил на конвейера ще бъде седан с размерите на Passat, който вече се разработва от инженерите на компанията.

Volkswagen Trinity ще бъде първият модел на концерна, който използва новата архитектура VW SSP Super Platform. Седанът с изцяло електрическо задвижване е проектиран за пробег от поне 700 км, като едновременно с това ще получи и система за автономно движение от 4-то ниво.

Що се касае до новия завод на Volkswagen, той ще бъде изцяло роботизиран и първоначално ще има годишен капацитет от 250 000 електрически превозни средства. В компанията смятат, че благодарение на новите технологии, използвани в предприятието, пълното производство на един автомобил ще отнеме само 10 часа.

0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А бе ти от лудницата ли пишеш?
  • #3
    1 rate up comment 10 rate down comment
    IM_дртУАЙТб0Й! ( преди 2 години )
    Що ли добрият млад адмiHски ZенZоp ме баньна тъй жестоко след като изрично тук бях посочил, че горките хитри4ко дейстащи ФАУ-Beта са го вапцали, тъй като се решили да листват супер-Пор6ето на борсата за привличане на свеж фин.ресурс, по който н/н да преодолеят последиците от текущата икон.+търговска криза след военната интервенciя на Ра6ънци в казашката UKpайна... И след тия тежки глоби и щатски санкции как ли ще успеят да се справят с круто-жестокото нашествие на ТECЛА-TA на родната им почва...
  • #2
    1 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много им дреме на германците за тая война!
  • #1
    4 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какъв завод бе атакуваха украйна спряха им чиповете и заводите им спряха