IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen връща на пазара най-малкия си електромобил

Градският e-up! ще се бори срещу Dacia Spring

Volkswagen връща в гамата си субкомпактния електромобил e-up! за моделната 2022 година. Според производителя, продажбите на мъника бяха спрени в края на 2020 заради... огромната му популярност. Решението тогава бе взето, тъй като времето за доставка на модела нарасна до 16 месеца.


Volkswagen e-up!


Производството на малкия електромобил продължи през 2021 година, за да се изпълнят поръчките за вече заявените преди това машини, а сега автомобилният производител връща модела в гамата си за нови поръчки. За момента офертата е валидна за Германия, но евентуално e-up! може да стане достъпен и за останалите европейски пазари.

Volkswagen e-up! е базово предложение на германците в електрическия сегмент, като в гамата стои под ID.3. Към момента, от субкомпактната машина са реализирани над 80 000 бройки, а в родната Германия машината бе на второ място в класа си по продажби.

Единственото предложение за VW e-up! в момента е в ниво на оборудване Style Plus, което е със стартова цена от 26 895 евро. Тази цена включва ДДС в Германия, но не отчита приспадането от 9 570 евро от премията за околната среда и иновациите, също в Германия.


Volkswagen e-up!


Електромобилът е оборудван с батерия с капацитет 32.2 kWh, която му позволява максимален пробег с едно зареждане до 258 км, според тестовия цикъл WLTP. На зарядна станция с постоянен ток и мощност от 40 kW, акумулаторът може да бъде зареден на 80% за 60 минути.

И докато Volkswagen изпълняваше стари поръчки за e-up! през 2021 година, Dacia Spring зае мястото му като най-достъпният автомобил на батерии в Европа. Румънският модел, произвеждан в Китай отбелязва над 46 00 продажби до днес. Явно, германската компания е решила да се бори именно с този конкурент в базовия електрически сегмент. Двете машини ще се съревновават поне до 2024 година, когато ще излезе наследникът на Spring.

0 от 500