IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen загатна още един спортен Golf

Модификацията NFT ще бъде представена през февруари

Volkswagen публикува загадъчно изображение на нова спортна модификации на осмото поколение на хечбека Golf, чиято премиера ще се състои през февруари. Автомобилът ще получи обозначение NFT (Notably Fast Transporter), което може да се преведе като „особено бърз автомобил“.


VW Golf


Засега производителят не разкрива никакви подробности за машината. В момента в гамата на Golf има версии с бензинов двигател (GTI), с дизелов агрегат (GTD), а също така и с хибриден силов агрегат (GTE). Вариантът GTI се предлага и в модификация Clubsport, която се отличава с олекотена конструкция, допълнително спортно оборудване и по-мощен мотор. Под капака на този Golf е поставен 2,0-литров двигател развиващ 300 к.с. и 400 Нм, което е с цели 55 к.с. и 30 Нм повече от стандартния GTI-вариант.

На върха на гамата на модела стои модификацията R, която е със задвижване на четирите колела. При нея 2,0-литровият мотор развива 320 к.с. и 420 Нм, като може да се съчетае с 6-степенна механична или 7-степенна „роботизирана“ скоростна кутия DSG. Новият Golf R ускорява от 0 до 100 км/ч, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч (с предлагания като опция пакет Performance Pack ограничителят може да бъде преместен на 270 км/ч).

Възможността за поява на още по-мощен и по-бърз VW Golf е малко вероятна, защото този автомобил ще се превърне в конкурент на Audi RS3 Sportback. Неговото ново поколение разчита на 2,5-литров турбомотор с 5 цилиндъра, който развива 400 к.с. и 500 Нм. Този автомобил ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди и развива максимална скорост от 280 км/ч.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хахаха, пешо добре че ни каза, че може да ускорява до 100. Тук само меграмотници сте се събрали. Цитата: "Новият Golf R ускорява от 0 до 100 км/ч"