IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group иска да купи автономния автомобил на Huawei

Преговорите между концерна и китайците продължават от няколко месеца

Volkswagen Group преговаря с Huawei за покупка на подразделението на китайския технологичен гигант, което разработва автономни превозни средства. Детайли за евентуалната сделка не се разкриват, но е известно, че тя е на стойност милиарди долари.


VW ID.3


За преговорите съобщава германското издание Manager Magazin, според което в Huawei предпочитат да не разказват за своите разработки в областите на автономните транспортни средства, както правят някои други технологични компании и автомобилни производители. В същото време обаче китайците са си поставили за цел до 2025 г. да бъдат готови в автопилот от 5-о ниво (при него не се изисква намеса на човека).

Huawei вече успя да диферсифицира бизнеса си в САЩ, след като беше подложена на сериозни санкции от страна на администрацията на предишния президент Доналд Тръмп. През миналата година компанията представи първата в автомобилната индустрия автономна система от ниво 3.5.

На свой ред, VW Group също работи над технологии за безпилотно движение, като с помощта на компанията Argo Al вече внедрява системата LIDAR в бъдещите търговски превозни средства. Генералният директор на германския производител Херберт Дийс вече призна, че концернът се стреми към партньорства с външни компании, тъй като това ще помогне за развитието на технологията, която ще играе огромна роля в бъдеще.


0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това технологичната немска немощ. Печатат пари, като изоглавени и ще купуват с тези хартийки други компании, за да им вземат наготово технологиите, както правеха в миналото. Сега обаче едва ли ще им се получи и то с технически гигант, като тази китайска марка. По-вероятно да се случи е Хоавей да купи ФВ, но за какво ли са им такива нискотехнологични лъжливи компании да ги теглят надолу.
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Те сега нямат чипове какво остава за след това с все по електронизираните коли.
  • #2
    12 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Малко вероятно е. Едва ли китайците ще се свържат с третокласен производител. Пада им имиджа.
  • #1
    12 rate up comment 11 rate down comment
    IM-дртиВайтБoй! ( преди 2 години )
    КРАДливи ГОТОВАНци са туй ГЕРМАНците от ФАУ-АУ-ВЕ-тата...Наготово всеки го може, щото така е най-лесно и най-удобно и елементарно за тях, но ще требе да се БРЪКНАТ дълбоко, мноо-ого дълбоко, за да си осигурят таз авангардна /за тия НЕсретници/ нова технология...