IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Лукойл" поиска спиране на конфликта в Украйна

Компанията настоя за решаване на проблемите по дипломатически път

Съветът на директорите на „Лукойл" отправи апел към акционерите, служителите и своите клиенти, като той беше публикуван на официалния сайт на компанията на 3 март. Ето и какво пише в този призив.


Лукойл


„Уважаеми акционери, служители и клиенти на „Лукойл"! Съветът на директорите изразява загрижеността си относно продължаващите трагични събития в Украйна и изразява дълбоко съчувствие към всички засегнати от тази трагедия. Ние се застъпваме за възможно най-бързото прекратяване на въоръжения конфликт и подкрепяме напълно неговото разрешаване чрез преговорен процес и дипломатически средства.

Компанията полага всички усилия да продължи стабилно функциониране във всички страни и региони, където присъства, изпълнявайки основната мисия - да осигури надеждни енергийни доставки на потребителите по целия свят. Лукойл в своята дейност е изцяло ангажиран с укрепването на мира, международните отношения и хуманитарните връзки."

Ще припомним, че „Лукойл" е една от най-големите петролни и газови компании в света. Тя представлява около 2% от световното производство на петрол. През 2018 година Лукойл оглави рейтинга на най-големите частни компании в Русия според Forbes, а през 2020 г., според същата публикация, влезе в стоте (99-то място) на най-големите компании в света. Именно „Лукойл" е най-големия доставчик на горива и в България.


0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До русофилчето по-до ( преди 2 години )
    Стига с тази руска мантра за Донбас. Украйна защитава целостта на страната си с военни средства, така както Русия да отцепва територии - примерите са много. Нормално също е подстрекаваните отцепници и руски наемници, да бъдат подложени на обстрели и убийства, все пак каквото си надробил, това ще сърбаш. Ако Русия толкова бе загрижена, можеше отдавна да ги признае, да ги окупира и никой нямаше да може да се противопостави - така направи в Крим. Това е удобен претекст за война.
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    Аз пък чакам да гледам филма на Шон Пен за последните събития.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    Стига с тази умряла пропаганда, няма кой да повярва. Да не сме слепи ...
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    фас пауза я ни разкажи за мирното решаване на проблема докато си оправяш москвича пред блока
  • #6
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    8 г. руснаците искаха мирно решаване на проблема, но никой не им обърна внимание. 8 г избиваха жени и деца в Донбас, но никой, нищо не каза. Бяха сезирани съдът Хага за престъпленията, ООН, ЕС и т.н., но всички си затваряха очите. Единствено смели журналисти отидоха и направиха филми за случващото се, но тези филми не бяха разпространени по масовите медии. Имаше Мински споразумения. Украйна не изпълни нито една точка. Гарант по изпълнението беше Германия. Защо нищо не казаха немците, а сега лаят
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 2 години )
    Имайки предвид колко милярда са им загубите от началото на конфликта няма как да не искат промяна. За сега няма кой да свали на земята техният главнокомандващ, но падането от високо най-боли.
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    АЕЦ КОЗЛОДУЙ ( преди 2 години )
    #4 Интересът към ауспусите никога няма да спре, защото го няма :D Шайбови телефони, пейджъри, касетофони с касетка...де ги? Пушеща тенекия с кюнци отзад и ***, олио оцет и пелети за гориво. В очакване на цистерните през затворени граници. А дано, ама надали.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ти в ред ли си?
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Рязко поевтиняване на петрола ме само ще фалира Русия но и ще върне интереса към колите с двг
  • #1
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Азис ( преди 2 години )
    Ето ви бързо решение - ОПЕК сваля цената на барел на $30 и Русия фалира за 1 месец.