IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните автомобили според южноевропейците

Япония и Южна Корея доминират в тази класация, изготвена след допитване до 52 000 шофьори

Има два начина да се определи надеждността на автомобилните модели и марки. Единият е на базата на обективни показатели, като например данните от годишните технически инспекции, както постъпва германската TUV за докладите си. Другият разчита на субективните мнения на собствениците - защото, в крайна сметка, кой знае по-добре колко надеждна е една кола от човека, който я кара всеки ден в течение на години?
 
  
повреди, надеждност
   
    
Най-прочутият представител на този тип проучвания е американската Consumer Reports - само че, за жалост, разглежданите в нея модели често не са достъпни на европейския пазар. Любопитна алтернатива обаче е актуалната анкета на италианската потребителска организация AltroConsumo. Нейното проучване за надеждността на автомобилите е проведено съвместно с родствени организации от други южноевропейски страни - Франция, Белгия, Испания и Португалия, като са обхванати над 52 000 собственици на автомобили от тези държави. Ето кои са най-надеждните марки и модели в Европа според резултатите от анкетата.
    
     

Най-надеждните коли според южноевропейците (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Красота ( преди 1 година )
    Няма по-здрави коли от Тойота Раф 4. Вече я карам 1 година и то урбулешката. Скачам през бордюри карам доста бързо. За мен е кола номер 1.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Lepepe ( преди 2 години )
    Абе не знам за Fiat. Аз си купих миналата година едно пунто 1.2, за 300 кинта от моргата смених едната предна пружина 48 кинта. Един пръстен датчик за ABS 7кинта. А и масло и филтри в последствие шепа бушони за около 10кинта. След смяната на бушоните всичко проработи, и запалка и фарове за мъгла и електроусилвателя на волана. И така вече имаме пробег от почти 60 000. Та трошки са фиятите е не съм съгласен. Работен кон перфектен.
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    истината е, че ( преди 2 години )
    най некачествените коли са Италиянските и Индийските ,оп сори -Английските.следват Немските и Френските по средата и Японските и Корейските на върха. дали е премиум или масова марка няма никакво значение.
  • #11
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Апропо-в ( преди 2 години )
    Според мен от доста време не си виждал Киа или Хюндай отвътре :)
  • #10
    5 rate up comment 22 rate down comment
    Propov ( преди 2 години )
    Ако ще и 100 години гаранция да ми дадат, аз Киа, Хюндай или Тойота няма да карам. Това са токсични коли, пълни с гола пластмаса. Тя скърца , дрънчи, мирише, канцерогенна е и е грозна. Затова няма и децата си да возя там. Който е ок с усещането за евтинджос - да се радва на ниските разходи и да пести за ремонт на панелката.
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 2 години )
    Фиат и Алфа са в дъното на всички класации :))
  • #8
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Луд за връзване ( преди 2 години )
    Скоро не бях чел подобна дивотия.
  • #7
    27 rate up comment 5 rate down comment
    опаа ( преди 2 години )
    ква стана тя? в цял свят надеждните марки са едни и същи само Тюфа са изключение и правят други сметки.
  • #6
    19 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тюф е фалшива работа квот си искат немците пишат
  • #5
    14 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Анкета тип Consumer Reports, демек допитване по телефона до собствениците. И пак 50 000, и тоя под мен соментира ТЮФ с тяхната класация при 3 милиона антомобила и техните повреди, а не мнения на собствениците им. Виждал съм хора, които всеки ден са под капака на стария Москвич и казват че не биха го сменили с друга кола и си го хвалят, хвалят..