IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните автомобили според южноевропейците

Япония и Южна Корея доминират в тази класация, изготвена след допитване до 52 000 шофьори

Има два начина да се определи надеждността на автомобилните модели и марки. Единият е на базата на обективни показатели, като например данните от годишните технически инспекции, както постъпва германската TUV за докладите си. Другият разчита на субективните мнения на собствениците - защото, в крайна сметка, кой знае по-добре колко надеждна е една кола от човека, който я кара всеки ден в течение на години?
 
  
повреди, надеждност
   
    
Най-прочутият представител на този тип проучвания е американската Consumer Reports - само че, за жалост, разглежданите в нея модели често не са достъпни на европейския пазар. Любопитна алтернатива обаче е актуалната анкета на италианската потребителска организация AltroConsumo. Нейното проучване за надеждността на автомобилите е проведено съвместно с родствени организации от други южноевропейски страни - Франция, Белгия, Испания и Португалия, като са обхванати над 52 000 собственици на автомобили от тези държави. Ето кои са най-надеждните марки и модели в Европа според резултатите от анкетата.
    
     

Най-надеждните коли според южноевропейците (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #4
    29 rate up comment 4 rate down comment
    77777 ( преди 2 години )
    напълно закономерно. японските и корейските коли най здрави. италиянските плюс джип , ягуяр, ленд ровър най зле. само във фантазиите на ТЮФ ауди, бмв и ваген са читави коли... никъде другаде
  • #3
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Географ ( преди 2 години )
    Белгия няма как да е южноевропейска държава
  • #2
    27 rate up comment 12 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    Уж са Италианци, но Алфа и Фиат отново са на дъното на класацията и са на първо място сред всички сериозни проблеми. Интересно облъчените алфаджии, какво извинение ще измислят този път.
  • #1
    42 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нали все ревете, че оная била американска класация. Е ето ви европейска - резултатите са същите.