IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Stellantis дава 1.9 милиарда евро бонус на работниците си

Новата група надмина очакванията за печалба през първата си пълна година на пазара

Новата група Stellantis подобри собствените си прогнози за печалба през първата година от съществуването си, стана явно от официално комюнике. Веднага след него акциите на концерна, създаден от сливането на PSA и FCA, поскъпнаха с 6.5%. Компанията обеща да разпредели и рекорден бонус между служителите си.
 
 
Карлос Тавареш, Stellantis
   
    

Ръководената от Карлос Тавареш група отчете 11.8% марж на печалбата за изминалата година, доста над фиксираната цел от 10% (през 2020 усреднената печалба на PSA и FCA бе едва 6.9%). Основен принос за това имат реализираните синергии между отделните доскоро компании, които са спестили около 3.2 милиарда евро разходи, както и северноамериканското поделение на бизнеса. "Резултатите доказват, че ние изпълняваме обещанията си", коментира Тавареш. Само след няколко дни той ще представи и новия стратегически план за следващите пет години, в който основен приоритет е активизация на китайския бизнес на групата. Това и растящите цени на суровините са главните предизвикателства пред компанията. Според анализаторите тя не е особено уязвима от очакваните санкции срещу Русия.
 
 
Stellantis, печалба, 2021

Най-доходният бизнес на Stellantis е в Северна Америка, където продажбите на Jeeр и Ram са донесли марж от 16.3% - рекорд в историята.

До момента Тавареш е оповестил 30 милиарда евро инвестиции в електрификация, създал е стратегически съюзи с Amazon и Foxconn, и е представил планове за пет нови завода за батерии с контролиращо участие на групата.

Мениджмънтът на Stellantis обяви също, че ще изплати 1.9 милиарда евро бонуси на служителите си на базата на резултатите за 2021. Това е със 70% повече, отколкото през 2020.


 

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Стелантис има скромните 76 милиарда долара дълг, НО никаква идея какво става. Гениална стратегия!
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Въз основа на последното финансово оповестяване, Volkswagen Ag Repstg има общ дълг от 205,86 B. Това е много по-високо от това на потребителския цикличен сектор и с 206,6% по-високо от това на индустрията на автомобилните производители. Общият дълг за всички акции на САЩ е значително по-нисък от този на фирмата.Volkswagen Ag Repstg е класиран на първо място в категорията на общия дълг сред свързаните компании.
  • #8
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Явно никога няма да загреете какво значи КПД, какво значи по-качествена технология и експлотационни разходи. Щом дори на тия леваци ръкопляскате, няма начин. Стелантис, Форд, ГМ, Тойота и БМВ ще са първите фалирали. Всъщност от старите само Волксваген има миниален шанс.
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    И каква е глобалната печеливша стратегия?Да закриват производства, да уволняват работници и да вдигат цените. Колко време мислиш, че ще работи тази стратегия и дали тази стратегия е устойчива?Погледни какво прави Тесла от години. Точно обратното. Имат много по-големи печалби, но вместо да ги раздадат като бонуси на ръководството и дивиденти на инвеститорите, реинвестират тези печалби в нови заводи, наемане на работници и иновации и иновативно производство, което увеличава печалбите.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Впечатляващи резултати, евала на тоз човек колко бързо се справя с повдигането на одавна закъсали фирми.
  • #5
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тия били имали печеливша "стратегия" ?! Олеле, то и Нокиа имаха "печеливша стратегия"!
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Добрютро, комунистчета. По принцип има разлика в квалификацията, за да завиваш гайки и да правиш глобална печеливша стратегия. Всеки може първото, малко могат второто. Така че свиквайте
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    D1 ( преди 2 години )
    Абсолютно вярно. Бонусите ще бъдат раздадени предимно на мениджърите и директорите. На работниците които реално произвеждат автомобилите ще бъде раздадена по една допълнителна заплата.
  • #2
    2 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тия произвеждат баклюци.
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    1 милиард бонуси ще бъдат разпределени за ръководството между 20 човека, а останалите 900 милиона ще бъдат разпределени между стотиците хиляди служители. Нищо ново под слънцето.