IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Stellantis дава 1.9 милиарда евро бонус на работниците си

Новата група надмина очакванията за печалба през първата си пълна година на пазара

Новата група Stellantis подобри собствените си прогнози за печалба през първата година от съществуването си, стана явно от официално комюнике. Веднага след него акциите на концерна, създаден от сливането на PSA и FCA, поскъпнаха с 6.5%. Компанията обеща да разпредели и рекорден бонус между служителите си.
 
 
Карлос Тавареш, Stellantis
   
    

Ръководената от Карлос Тавареш група отчете 11.8% марж на печалбата за изминалата година, доста над фиксираната цел от 10% (през 2020 усреднената печалба на PSA и FCA бе едва 6.9%). Основен принос за това имат реализираните синергии между отделните доскоро компании, които са спестили около 3.2 милиарда евро разходи, както и северноамериканското поделение на бизнеса. "Резултатите доказват, че ние изпълняваме обещанията си", коментира Тавареш. Само след няколко дни той ще представи и новия стратегически план за следващите пет години, в който основен приоритет е активизация на китайския бизнес на групата. Това и растящите цени на суровините са главните предизвикателства пред компанията. Според анализаторите тя не е особено уязвима от очакваните санкции срещу Русия.
 
 
Stellantis, печалба, 2021

Най-доходният бизнес на Stellantis е в Северна Америка, където продажбите на Jeeр и Ram са донесли марж от 16.3% - рекорд в историята.

До момента Тавареш е оповестил 30 милиарда евро инвестиции в електрификация, създал е стратегически съюзи с Amazon и Foxconn, и е представил планове за пет нови завода за батерии с контролиращо участие на групата.

Мениджмънтът на Stellantis обяви също, че ще изплати 1.9 милиарда евро бонуси на служителите си на базата на резултатите за 2021. Това е със 70% повече, отколкото през 2020.


 

0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    10 000 цикъла на зареждане ; 10 години гаранция ; 20 години експлоатационен живот на акумулаторната батерия; КПД до 98% ; но това го чуваш за първи път, нали?
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Технология на акумулаторната батерияЛитиево-желязно-фосфатните акумулаторни батерии (LiFePO4) използват надеждна, устойчива и безопасна технология за съхранение. Ето защо в сравнение с батериите за смартфони или лаптопи тя позволява извънредно дълъг експлоатационен живот, изпитана е в практиката и е особено подходяща за използване в домашни условия.
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Капацитетът на съхранение може да бъде съобразен с Вашите енергийни нужди на стъпки през 2,5 kWh и се предлага в диапазона от 2,5 до 45 kWh.РазмериВ зависимост от модела домашната акумулаторна батерия, MOON е с височина от 88 до 186 cm, ширина 67 cm и дълбочина 23 cm и според размера тежи между 81 и 200 kg.Технология на акумулаторната батерия
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Те тия батерии нямат енергиини загуби кат чели
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какво точно електромагнитни оръжия? От фантастиката ли? Или говориш за електромагнителен импулс? Пишеш колкото да не заспиш. Толкова си невеж и смотан, че дори НЕ знаеш кои са ти основните консуматори на ток - ОТОПЛИТЕЛНИТЕ УРЕДИ. Ама не става само с тролене, трябва първо да се научите да четете. Ако махнеш отоплителените уреди и бойлера, сметката ти за ток спада с 80-90%. Нищо, *** си. Искате всеки път да докажете защо аджеба сте бедни.
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И батерия ли не знаеш какво е? Не те ли е срам поне малко?
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Затова имам соларни панели и батерии. Не става само с ядене, трябва и акъл.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Предвид на идващата криза с горивата и огромният им скок ще трябва да си говорим колко съм "смотан фантаст" да инвестирам в електрички и геотермална система. Бензинът и дизелът скоро ще станат 5 лева, ще трябва много да се молите да не станат 10!
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В най-добрия случай е недалновидност, в най-лошия е понци схема. Иначе и аз имам същото "уважение" към меринджеи, завършили бизнес администрация. Забавното е, че вече е станало - миналата година пазарният дял на електричките е 9%. Game over! Нормално е опорките да стават все по-смешни.
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    Е как да не знаят какво става? Нали точно затова бързат да раздадат бонусите, преди да е станало. Типичното мениджърско мислене за бързи печалби и прибиране на бонуси за годината, без да мислят дългосрочно.