IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последната „Волга“ от СССР: какво взе тя от Audi?

Въпреки новите технологии ГАЗ-3105 се оказва провал

Последната „Волга“, създадена още в Съветския съюз, е проектирана в Горки и се произвежда в завода Нижни Новгород. Технически тя трябва да сложи началото на ново семейство автомобили ГАЗ-3103/3104/3105, което включва версии с различни двигатели и задвижване – моно или към четирите колела.


Audi 100


Първите няколко прототипа са създадени през 1987 г., а разработката е ускорена принудително заради решението за отказ от „Чайка“ ГАЗ-14, което превръща „Волга“ ГАЗ-3105 в най-скъпия модел на съветския производител.

При разработката на автомобила внимателно са проучени седаните Ford Sierra, Lancia Thema и Audi 100 (на снимката). Бъдещият ГАЗ-3105 е най-близо до Audi по отношение на базата и цялостното оформление, но приликите приключат дотук.

Какво взе последната съветска „Волга“ от Audi? (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #8
    24 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Който не се интересува да не чете! Мен лично, ме интересуват ВСЯКАКВИ автомобили. И ми харесват такива статии. Така че, като не искаш лади, волги и други таралясници, не чети и спри да хейтиш и да си мислиш, че представляваш цялата аудитория! Мен пък не ме интересува твоето мнение, защо си мислиш, че трябва да го изложиш, а Киро?
  • #7
    11 rate up comment 19 rate down comment
    Kok майстор ( преди 2 години )
    Те Волгите вървяха докъто имаше партийни секретари и БКП Директор и за тях бяха ,Слава бога падна Комунизма и хорицата си накупиха Немски Френски ,15 годколи и махнаха от къщи соцвозилата,и Волгите са много хубави ама смотаните българи не ги искат горяло много Е 2.5 пъти повече ,разваляли се Возели като камион ,ама другари това е Съветска техника не може така и какво стана Завода фалира ето това е вражески саботаж за който говори Путин и ще накаже Украинците за нашите грешки.
  • #6
    8 rate up comment 37 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какви твхнологии па имат немците ьилиндър бутало свещи и ги бухат а налево а на десно то бавноразвиващ се от училище за умствена изостаналост ще се справи по-добре
  • #5
    31 rate up comment 28 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Българите са малък, но изключително *** народ. Хората правят сателити и ядрени реактори, обаче *** твърди, че не произвеждали нищо.Написа го докато, тъне в лукс, чрез парите изкарани от всичкото това българско производство на всичко за което може да се сети човек.
  • #4
    38 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Толкова много труд и инвестиции,за да се произведат само 55 автомобила.Неслучайно "Волга" фалира.
  • #3
    37 rate up comment 20 rate down comment
    Как, be ( преди 2 години )
    Automediq е на хибридната руска пропаганда на Дебелян Пеевски. Както направи с Булгартабак и над 100 марки с цигари като изхвърли над 2000 човека на улицата... това е русия днес.. Нищо не произвежда, а краде и копа от земята с чужди технологии.... *** сър!
  • #2
    38 rate up comment 26 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пореден зашеметяващ провал на ушанките. 55 произведени коли, но не е лимитирана серия, а опит за масово производство. И тук превеждаме статия. Защо?
  • #1
    42 rate up comment 51 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Не мога да разбера защо авторът си мисли, че някой се интересува от волги, зазки, лади и подобни други руски таралясници?!